Teherani lennuõnnetuses hukkus teiste seas 63 kanadalast ja 11 ukrainlast

Inna-Katrin Hein
Copy
Mees vataamas telefonist nimekirja inimestest, kes olid Teherani lähedal alla kukkunud Ukraina lennuki pardal. Taustal arvutiekraanil on pilt paarist, kes väidetavalt selles lennuõnnetuses hukkus.
Mees vataamas telefonist nimekirja inimestest, kes olid Teherani lähedal alla kukkunud Ukraina lennuki pardal. Taustal arvutiekraanil on pilt paarist, kes väidetavalt selles lennuõnnetuses hukkus. Foto: ATTA KENARE/AFP/Scanpix

Iraani Teherani Imam Khomeini rahvusvahelise lennujaama lähedal vaid mõni minut pärast õhkutõusmist alla kukkunud Ukraina reisilennuki pardal oli kokku 176 inimest, kellest 167 olid reisijad ja 9 meeskonnaliikmed.

Ukraina välisminister Vadõm Prõstaiko teatas Twitteris, et Boeing 737-800 õnnetuses hukkus 82 iraanlast, 63 kanadalast, 11 ukrainlast, 10 rootslast, 4 afgaani, 3 sakslast ja 3 britti, teatab reuters.com.

Hukkunud iraanlaste seas oli 13 Teherani Sharifi tehnikaülikooli magistranti, kes lendasid Ukrainasse kursustele.  

Kanadalaste seas oli palju Ukraina juurtega inimesi, kes lendasid Ukrainasse sugulaste juurde. 

Iraani riigimeedia teatel hukkusid kõik lennuki pardal olnud. Rahvusvahelisse meediasse jõudnud fotod sündmuskohalt kinnitavad seda, sest lennukist on alles vaid osad.

Iraani päästetöötaja kleepimas silte lennuõnnetuses hukkunute laibakottidele
Iraani päästetöötaja kleepimas silte lennuõnnetuses hukkunute laibakottidele Foto: WANA NEWS AGENCY/VIA REUTERS/Scanpix

Õnnetuslennuki omanikfirma Ukraine International Airlines teatas, et avaldab lähiajal täieliku nimekirja pardal olnute nimede ja sünniajaga.

Ukraina lennufirma lennuk pidi lendama Iraanist Teheranist Ukrainasse Kiievisse, kuid juba paar minutit pärast õhkutõusmist teatasid piloodid lennujuhtimiskeskusele, et neil on probleem.

Iraani lennuameti esindajate teatel leiti sündmuskohalt õnnetuslennuki mustad kastid, mida asutakse uurima, et saada enne lennuki allakukkumist kokpitis toimunu kohta informatsiooni.

Iraanis Teheranis asuva Ukraina suursaatkonna diplomaadid teatasid, et lennuki allakukkumine võis olla põhjustatud raketist, kuid nad täpsustasid hiljem, et õnnetuse täpne põhjus ei ole veel teada, sest uurimine alles algas.

Iraanis Teheranis alla kukkunud Ukraina reisilennuki pardal olnute ajsad
Iraanis Teheranis alla kukkunud Ukraina reisilennuki pardal olnute ajsad Foto: WANA NEWS AGENCY/VIA REUTERS/Scanpix

Iraani tsiviillennundusamet teatas, et eksperdid alustasid lennuõnnetuse põhjuse väljaselgitamist.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi edastas Facebookis, et katkestab Omaani visiidi ja lendab õnnetuse tõttu võimalikult kiiresti tagasi Kiievisse. Ta avaldas hukkunute peredele ja sõpradele kaastunnet.

Iraani kiirabipäästeüksuse juht Pirhossein Koulivand selgitas rahvusvahelisele meediale, et päästjad ei pääsenud kohe lennukirusude juurde, sest nii rusud kui ka ala, kuhu lennuk kukkus, olid leekides.

Iraanis Teherani lähedal alla kukkunud Ukraina reisilennuki reisijate pagas
Iraanis Teherani lähedal alla kukkunud Ukraina reisilennuki reisijate pagas Foto: WANA NEWS AGENCY/VIA REUTERS/Scanpix

Reaalajas lende näitava lehekülje Flightradar 24 andmetel oli alla kukkunud Boeing 737-800 vaid kolm ja pool aastat vana.

Alates 1970. aastatest on Boeing 737 tüüpi lennukitega toimunud 116 rasket lennuõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles