VIDEO ⟩ «Inetu Betty» looja leiti Miami hotellitoast surnuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Silvio Horta
Silvio Horta Foto: Frederick M. Brown/AFP/Scanpix

Hollywoodi imelapseks peetud stsenarist Silvio Horta, kes kirjutas oma esimese stsenaariumi 20. eluaastate alguses, leiti 7. jaanuaril Floridas Miamis asuva hotelli numbritoast surnuna.

Kinnitamata andmetele tegi 45-aastane mees enesetapu, teatab news.com.au.

Horta oli menuka sarja «Inetu Betty» (Ugly Betty) looja. See sari jooksis USA ABC kanalil 2006 – 2010 ja seda sarja sai näha veel mitme riigi telekanalil.

Selles sarjas jälgitakse noore ja nutika Mehhiko-USA päritolu Betty Suarezi elu New Yorgis Queensis. Ta saab töökoha moeajakirjas, mille toimetus asub Manhattanil.

America Ferrera sarjas «Inetu Betty»
America Ferrera sarjas «Inetu Betty» Foto: Planet Photos/Scanpix

See sari sai kaks Kuldgloobuse auhinda, millest üks oli parima sarja ja teine peaosatäitja auhind.

Selles sarjas peaosalist mänginud näitlejanna America Ferrera kirjutas Instagramis, et ta tunneb Silvio Horta lahkumise pärast kurbust.

«Tema andekus  ja loomingulisus tegi mind ja paljusid teisi õnnelikuks. Olen traagilisest uudisest kuuldes ikka šokis. Ta kirge ja töökust jäävad taga igatsema paljud. Puhka rahus,» kirjutas näitlejanna.

America Ferrera
America Ferrera Foto: Mike Coppola/AFP/Scanpix

Horta sündis Miamis Kuubalt põgenenud vanematele. Ta lõpetas New Yorgi ülikooli filmi eriala, pääsedes oma stsenaariumiga kohe Hollywoodi.

Ta suur läbimurre filmimaailmas toimus 1989, kui ta kirjutas stsenaariumi õudusfilmile «Urban Legend». Valmis menukas film, mille peaosades olid Jared Leto ja Alicia Witt.

2000. aastate alguses liikus Horta telemaastikule, alustades seriaaliga «The Chronicle», mis oli eetris ühe hooaja  ja milles mängis peaosa Octavia Spencer. Ka järgmine seriaal pealkirjaga «Jake 2.0» kestis vaid ühe hooaja. See rääkis arvutieksperdist, kes töötas USA riiklikus julgeolekuagentuuris ja kes nakatus nanorobotiga, mis andis talle üleinimlikud võimed.

Horta teleläbimurre tuli «Inetu Bettyga». Heaks peetakse ka tema 2015. aasta filmi «The Curse of the Fuentes Women».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles