NEITSOV HÄDAS ⟩ Kas Paul Neitsovit kimbutab sari-identiteediröövel?

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Paul Neitsovit kimbutab identiteediröövel.
Paul Neitsovit kimbutab identiteediröövel. Foto: Sille Annuk / Postimees

Muusik Paul Neitsov teatas Instagramis, et tema nime alt on loodud sotsiaalmeediasse mitu kontot, millega tal mingit pistmist pole.

«Kui keegi «Paul Neitsov» teiega ühendub väljaspool seda Instagrami kontot, siis tasub olla kindel, et tegu pole minuga,» hoiatas Neitsov Instagramis.

Muusik täpsustas Elu24-le*, et võltskontosid on loodud Facebookis, Tinderis ja Instagramis. «Instas reportisin ja sain vist lahti,» ütles Neitsov.

Siiani pole teada, kas tegemist on ühe identiteedivargaga või on tegutsemas saripettur. Neitsov ei osanud ise täpselt öelda, miks teda nüüd võltskontodega kimbutatakse. «Otseselt mind ei kiusata. Keegi soovib end võõraste sulgedega ehtida,» arvas muusik.

Eesti karistusseadustiku kohaselt saab inimest, kes kasutab teise isiku andmeid, et luua temast ebaõige ettekujutus ning kahjustada tema õigusi või huve, karistada rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kui identiteedivarguse ohvriks langenu leiab, et tema õigusi või huve on kahjustatud, peaks ta kindlasti politseisse või prokuratuuri avalduse tegema. Elu24-le teadaolevalt Paul Neitsov seda teha ei kavatse.

Sarnane saatus on tabanud mitmeid Eesti staare, nende hulgas ka Tanel Padarit, kellele veidi enne lapse sündi kohtinguäppi Tinder võltskonto tehti. Seevastu USA näitlejanna Sharon Stone visati sarnasest äpist Bumble hoopis välja, kuna arvati, et tema konto kuulub petturile.

*Elu24 suhtles Neitsoviga Instagrami konto @neitsovgram vahendusel. Kuna liikvel on identiteedivargad, ei saa meiegi pead anda, et tegemist oli ikka päris Neitsoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles