Prints Harry ja Meghan Markle lahkuvad riigist ja panevad ameti maha (8)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Prints Harry ja Meghan Markle Londonis Kanada majas.
Prints Harry ja Meghan Markle Londonis Kanada majas. Foto: AFP/Zuma Press/Scanpix

Buckinghami palee kinnitas, et Briti prints Harry ja tema abikaasa Sussexi hertsoginna Meghan Markle kolivad Kanadasse ja loobuvad ametikohustustest.

Kolmapäeva õhtul tegid prints Harry ja Meghan Markle teatavaks pommuudise, et kolivad Suurbritanniast ära. Otsus sündis pärast mitu kuud kestnud arutelusid ja enesepeegeldust. Harry ja Meghan plaanivad selle aasta jooksul ametikohustustest loobuda ning saavutada finantsilise iseseisvuse.

Harry ja Meghan teatasid ühisavalduses, et plaanivad edaspidi jagada oma aega Ühendkuningriigi ja Põhja-Ameerika vahel.

«Selline geograafiline tasakaal võimaldab meil kasvatada oma poega nii, et ta õpiks hindama kuninglikke traditsioone, mis tema päritoluga kaasnevad, ning annaks meie perele samal ajal ruumi järgmisele peatükile keskenduda,» teatasid Harry ja Meghan, lisades, et plaanivad algatada uue heategevusliku platvormi.

Prints Harry ja Meghan Markle kavatsevad pühenduda pereelule ja heategevusele.
Prints Harry ja Meghan Markle kavatsevad pühenduda pereelule ja heategevusele. Foto: SIPA/Scanpix

«Me ootame põnevusega, et saaksime jagada selle põneva sammu üksikasju, kuna tahame jätkata koostööd kuninganna, Walesi printsi, Cambridge'i hertsogi ja teiste osapooltega,» teatasid Harry ja Meghan ning tänasid poolehoidjaid toetuse eest.

Prints Harry ja Meghan Markle said Sussexi hertsogi ja hertsoginna tiitli 2018. aasta mais pärast abiellumist.

Harryl ja Meghanil sündis mullu mais poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor, kes ei saanud ühtegi tiitlit. Buckinghami palee kinnitas toona, et vanemad kaalusid enne lapse sündi, kas talle mõni tiitel anda, kuid loobusid sellest.

Sinivereliste eksperdid on pikalt spekuleerinud, et Harry ja Meghan võivad ka oma tiitlitest loobuda, kuna meedia on olnud nende vastu halastamatu. Oktoobris antud intervjuus ütles prints Harry, et ei lase ennast meelitada mängu, mis ta ema printsess Diana hauda viis. Ka Meghan on tunnistanud, et avalikkuse tähelepanu mõjutab ta vaimset tervist.

Prints Harry oleks muidu olnud troonipärimise järjekorras kuues.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as »senior« members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.» - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles