PILDID JA VIDEO ⟩ Paavst suudles nunna, kes lubas, et ei hammusta katoliku kiriku juhti

Inna-Katrin Hein
Copy
Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna
Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna Foto: VATICAN MEDIA/via REUTERS/Scanpix

Paavst Franciscus suudles 8. jaanuaril Vatikanis avalikul audientsil nunna, visates samas oma 2019. aasta detsembris aset leidnud löömisintsidendi üle nalja.

Reutersi teatel ütles 83-aastane paavst enne suudlemist nunnale: «Sa hammustad! Ma suudlen sind, kuid sa pead jääma rahulikuks ja ei tohi mind rünnata. Ära hammusta!»

Paavsti vihasta möödunud aasta detsembris katoliiklasest naine, kes haaras ta käest ega lasknud seda lahti. Käe vabastamiseks lõi paavst mitu korda tugevalt vastu naise kätt.

Paavst Franciscus lõi 31. detsembril 2019 Vatikanis Püha Peetruse väljakul ta käe haaranud naisele vastu kätt, et oma käsi vabastada
Paavst Franciscus lõi 31. detsembril 2019 Vatikanis Püha Peetruse väljakul ta käe haaranud naisele vastu kätt, et oma käsi vabastada Foto: VATICAN MEDIA/via REUTERS/Scanpix

Eilsel audientsil palus üks nunn paavsti, et ta suudleks teda. Paavst haaras juhusest, et oma varasem negatiivne käitumine naljaks pöörata.

Kohal olnud katoliiklased ärgitasid paavsti nunna suudlema ja püha isa tegigi seda hüüete «Bacio, papa!» (Suudle, paavst) saatel.

Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna
Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Franciscus pöördus enne suudlust nunna poole küsides, et kas nunn äkki hammustab teda.

Paavts suudles siis nunna ta paremale põsele, mis katoliiklaste sõnul oli peaaegu suu peale suudlemine. Nunn oli pärast suudluse saamist rõõmust segane ja tänas paavsti sõnadega «Grazie, papa!» (Tänan, paavst).

Paavst Franciscus viskas Vatikanis avalikul audientsil oma detsembrikuise käelöömisintsidendi üle nalja ja hiljem suudles ta nunna nunna
Paavst Franciscus viskas Vatikanis avalikul audientsil oma detsembrikuise käelöömisintsidendi üle nalja ja hiljem suudles ta nunna nunna Foto: VATICAN MEDIA/via REUTERS/Scanpix

Skandaal paavst Franciscuse ümber lahvatas 31. detsembril, kui ta kohtus Vatikanis Püha Peetruse väljakul katoliiklastega, kus tal tekkis intsident naisega, kes liiga agaralt tal käest haaras. Paavst lõi naisele käe pihta, et oma käsi vabastada.

Paavst lahkus pärast seda juhtumit kiiresti väljakult, näol ilme, milles oli nii ehmumist kui tigedust.

Katoliku kiriku pea vabandas hiljem, et ta ehmatas ja selle tõttu lõi naisele vastu kätt, olles katoliiklastele halvaks eeskujuks.

Paavst Franciscus on tuntud oma vabameelsuse poolest, sest ta hea meelega kätleb inimesi, musitab beebisid ja õnnistab.

Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna
Paavst Franciscus suudles Vatikanis avalikul audientsil nunna Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles