Kas Harryl ja Meghanil on piisavalt raha, et iseseisvalt elada? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Hertsoginna Meghan ja prints Harry 7. jaanuaril Londonis Kanada majas
Hertsoginna Meghan ja prints Harry 7. jaanuaril Londonis Kanada majas Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Briti kuninglikku perekonda kuuluvad prints Harry ja ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan teatasid, et loobuvad kuningliku perekonna esindamisest ja tahavad olla majanduslikult iseseisvad.

Briti meedia teatel plaanivad Harry ja Meghan edaspidi elada nii Suurbritannias, USAs kui ka Kanadas.

Paar kurtis oma uuel netileheküljel, et õukonna reeglite ja etiketi tõttu ei tohi nad ise raha teenida, kuid kui nad jätavad õukonnaelu seljataha, siis on neil võimalik seda teha.

Arvatakse, et kuna nad on tuntud, siis on neil võimalik teenida raha näiteks telesaadetes esinemisega, raamatutega, brändikaupade reklaamnägudena ja rõivakollektsiooniga.

Kinnitamata andmetel võtsid Harry ja Meghan patendi nimele Sussex Royal, mille all nad saavad müüa oma kaupu ja teenuseid.

Paar loobus riiklikust toetusest Sovereign Grant, mis on maksumaksjate raha kuninganna kukrust.

Kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdul.
Kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdul. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Prints Charles on toetanud oma poegi prints Harryt ja prints Williamit heldelt. 2019 andis ta oma Cornwalli hertsogkonna fondist neile kokku 4,9 miljonit naela (5,7 miljonit eurot). Harry sai sellest rahast veidi alla poole. William sai rohkem, sest tal on kolm last.

Ei ole teada, kas prints Charles jätkab ka pärast Harry ja Meghani lahkulöömist kuninglikust perest nende rahalist toetamist.

Briti üldsust pahandas 2019. aasta kevadel Meghani ja Harry kallis koduremont, mis läks maksumaksjatele maksma 2,4 miljonit naela (2,8 miljonit eurot).

Prints Harryl on ka ta ema, 1997. aastal traagiliselt hukkunud printsess Diana jäetud pärandus, mille suurus on 20 miljonit naela (23 miljonit eurot).

Harry sai veel 7 miljonit naela (8 miljonit eurot) oma vanavanaemalt, kuninganna Elizabeth II emalt, kuninganna Elizabethilt.

Forbesi andmetel on Sussexi hertsoginna Meghani vara suurus 4 miljonit naela (4,6 miljonit eurot). Meghan Markle oli enne prints Harryga tutvumist ja abiellumist nii USAs kui ka Kanadas näitleja. Ta teenis sarjas «Suits» üht peategelast kehastades iga osa eest 37 000 naela (üle 43 000 euro). Meghan mängis sarjas rohkem kui 100 osas.

Meghan Markle seriaalis «Suits»
Meghan Markle seriaalis «Suits» Foto: Ian Watson/AP/Scanpix

Aastas teenis ta näitlejana umbes 333 000 naela (ligi 400 000 eurot). Ta mängis ka paaris mängufilmis, mille eest maksti talle samuti hästi.

Praegusel Sussexi hertsoginnal oli toidu-, tervise- ja reisiblogi, mis oli väga populaarne ja millega ta teenis aastas umbes 61 000 naela (üle 71 000 euro).

Briti kunagine siseminister Norman Baker sõnas, et kuningliku pere esindamisest loobuvad Harry ja Meghan peaks loobuma ka oma tiitlitest ja hakkama tavakodanikeks ning maksma tagasi 2,4 miljonit naela maksumaksjate raha, mille nad kulutasid oma kodu Frogmore Cottage'i renoveerimiseks.

Briti väljaannete tänaseks esiuudiseks oli Harry ja Meghani kuninglikust perest lahkulöömine ja asjaolu, et nad üllatasid oma avaldusega ka kuninganna Elizabeth II ennast.

Briti väljaannete esileheküljed, millel on suurelt, et prints Harry ja hertsoginna Meghan löövad kuninglikust perest lahku.
Briti väljaannete esileheküljed, millel on suurelt, et prints Harry ja hertsoginna Meghan löövad kuninglikust perest lahku. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Briti kuninglikke fänne vihastas prints Harry ja hertsoginna Meghani lahkulöömisotsusotsus, kuna nad kaotasid oma iidolid. 

Ameeriklanna Meghan Markle ja Briri prints Harry abiellusid 19. mail 2018 Windsori lossi St. George'i kabelis.

Elizabeth II vaatamas oma pojapoja prints Harryga abiellunud ameeriklannat Meghan Markle'it 19. mail 2018, mil Harry ja Meghan abiellusid.
Elizabeth II vaatamas oma pojapoja prints Harryga abiellunud ameeriklannat Meghan Markle'it 19. mail 2018, mil Harry ja Meghan abiellusid. Foto: JONATHAN BRADY/AFP/Scanpix

Nende poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor sündis 6. mail 2019. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles