Soome meteoroloog: talv tuleb siis, kui keegi ei oska seda enam oodata (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Talvine mets. Pilt on illustreeriv
Talvine mets. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Soome ühe tuntuma meteoroloogi Pekka Pouta sõnul on oodata talve ka Lõuna-Soome ja Eestisse, kuid ajal, kui kõik juba igatsevad õiget kevadet.

Ta jätkas, et praeguste pikaajaliste ennustuste kohaselt on talviseid olusid märtsis ja aprillis, kuid võib-olla ka mais, teatab mtvuutiset.fi.  

«Veebruaris on talviseid päevi, kuid mitte nii külmi kui tavaliselt veebruaris,» teatas meteoroloog. Ta lisas, et pikaajalised ilmaennustused muutuvad pidevalt ja neisse tuleb suhtuda reservatsiooniga. «Iga kuu tuleb uus pikaajaline ennustus, mis on muutuv. Selle põhjalt saab ilmast mingi pildi, kuid see ei ole 100 protsenti kindel,» jätkas soomlane.

Pouta sõnul on tänavune talv olnud pikalt soe ja sooja peaks jätkuma poole veebruarini, ning siis peaksid tulema mõned jahedamad päevad.

Seni on Soome lahe piirkonnas mõjutanud ilma soe õhumass, mille tõttu on olnud keskmisest kõrgemad temperatuurid ja palju vihma.

Pouta andmetel muutub ilm alates veebruarist ootamatult kas ühes või teises suunas ehk külm vaheldub soojaga ja vastupidi väga kiiresti. «Temperatuuride kõikumised on suured. Kui ühel päeval on kevad, siis järgmisel jälle talv. Selline ilm kestab kogu märtsi ja ka aprillis. Õiget sooja kevadet tuleb kaua oodata,» nentis meteoroloog.

Varakevad. Pilt on illustreeriv
Varakevad. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Soome meteoroloogi sõnul võib ka selle aasta jaanipäev olla keskmisest jahedam, välistada ei saa isegi lumesadu.

USA ilmaportaali Accuweather pikaajaline ennustus lubab jaanuaris ja veebruaris Eestisse keskmisest kõrgemat temperatuuri, mida vürtsitavad mõned jahedad päevad. Märtsis ja ka aprilli alguses on oodata talvist jahedust, kuid mais peaksid temperatuurid olema juba kõrgemad ja siis saabub kevad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles