USKUMATU MENU ⟩ Eesti bändi Cartoon hittlugu hingab maailmakuulsale muusikule kuklasse (1)

Elu24
Copy
Bändi Cartoon liikmed Ago Teppand, Hugo-Martin Maasikas ja Joosep Järvesaar.
Bändi Cartoon liikmed Ago Teppand, Hugo-Martin Maasikas ja Joosep Järvesaar. Foto: Erakogu

Eesti menubändi Cartoon hittlugu «On & on», mida esitab Daniel Levi, on Youtube'i kanalil No Copyright Sounds (NCS) kogunud üle kolmesaja miljoni kuulamise. See on miljonite fännide seas NCS kanali üks populaarseimaid lugusid, mida edestab vaid üks maailmakuulsa DJ pala.

Üliedukas EDM-bänd Cartoon sündis 2015. aasta alguses Joosep Järvesaare, Ago Teppandi ja Hugo-Martin Maasika koostöös. Nende edukaim lugu on koos Daniel Leviga salvestatud «On & On», mis avaldati No Copyright Sounds (NCS) Youtube'i kanalil 2015. aasta suvel. 

NCS on Youtube'i kanal, kus saadaval muusika on autoriõiguste vaba ning kõigile tasuta kasutamiseks. Sellel on ligi 25 miljonit jälgijat ja nende kanalil avaldatud lugusid (700+) on kuulatud enam kui seitse miljardit korda. 

Kanalil on kokku kaheksa Cartooni lugu, millest populaarseim on «On & on», mis sai esimese kahe aastaga 90 miljonit kuulamist. Tänaseks on see number tõusnud 323 miljonini ja sellest on saanud NCS kanali üks suurimaid hitte. Ainsana on «On & on» loost NCS kanalil rohkem kuulamisi kogunud maailmakuulsa DJ Alan Walkeri lugu «Fade».  

Viimane on NCS kanalil olnud kaheksa kuud kauem ning praeguseks kogunud ligi 400 miljonit vaatamist.

Siiski valmistati ja postitati just Cartooni hittloost NCS kanalile dokumentaalvideo, mille esilinastust vaatas tipphetkel ligi kaks ja pool tuhat fänni üle maailma. Cartooni liikmed ja Daniel Levi kirjeldasid lisaks loo saamisloole ka lühidalt selle ootamatut edu.

«Kui olime saavutanud natuke populaarsust hakkasime esinema Eestis ja mujal maailmas,» rääkis Teppand ja Järvesaar lisas, et «On & on» lool oli selleks ajaks viis miljonit kuulamist. 

Cartooni ja Daniel Levi hittloo «On & on» dokumentaalvideo esilinastust vaatas tipphetkel üle 2400 inimese üle maailma. 
Cartooni ja Daniel Levi hittloo «On & on» dokumentaalvideo esilinastust vaatas tipphetkel üle 2400 inimese üle maailma. Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

«Siis hakkasid sõbrad mulle reisil olles igalt poolt videoid saatma, kus nad lugu kuulid» kirjeldas Järvesaar «On & on» kasvavat populaarsust, «see oli hullumeelne». Maasikas tunnistas, et ei suutnud uskuda, kui nende lugu ületas saja miljoni piiri: «see oli päris peadpööritav.»

Dokumentaalvideos astus üles ka NCS esindaja Peter Torrington, kes kiitis Eesti talente ning jagas «On & on» kohta ka muljetavaldavat statistikat.

«Kui riigis nagu Eesti, kus on nii palju andekaid inimesi nii väikse rahvaarvu kohta, see on hullumeelne. See on äge!» kiitis Torrington. 

Selgus, et «On & on» lugu on praeguseks kasutatud enam kui 4,8 miljoni video taustaloona. Torrington väitis lisaks, et kõigi nende ja teiste meediumite peale kokku on Cartooni hittlugu kuuldud umbes 7,2 miljardit korda - mis on peaaegu kogu maailma rahvaarv.

Kas Cartoon teeb comebacki?

Kaks aastat tegutsenud bänd teatas 2017. aastal, et lähevad laiali ning keskenduvad oma soolokarjääridele. Dokumentaalvideos mainib Järvesaar, et nad ei oska öelda, kas nad kunagi uuesti kokku saavad, kuid «kunagi ei tea». Kommentaarides kirjutas Cartooni Youtube'i konto, et: «püsige kuuldel» vihjates, et nad teevad hetkel uut muusikat. 

Uuele muusikale viitab ka Cartooni Instagram, kuhu bänd täna pärast dokumentaali esilinastumist postitas ja teatas, et tasub oodata «uut muusikat». 

Varasemas Instagrami postituses kirjutas Cartoon, et nad tegelevad alustuseks vanade ja tuttavate retseptidega ning midagi uut ja palju põnevamat on veel ees. Lisaks tänati fänne ja kõiki, kes on «On & on» lugu kuulanud.

«Unistasime sellest, kuid ei uskunud, et nii paljud kuulevad meie muusikat ja oleme siiani üllatunud.»

Uue muusikaga õrritav Cartoon jagas hiljuti NCS Youtube'i kanalil oma hittloo «On & on» hispaaniakeelse versiooni, «Más y más». 

«Ma sain palju juhendamist ja see ei olnud väga kerge,» kirjeldas Levi hispaaniakeelse versiooni lindistamist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles