Eestlastega kembelnud Soome politseist on uus video: seekord on nad ametis venelastega

Elu24
Copy
Internetis kogub tuntust video, kus Soome politsei venelasi kantseldab.
Internetis kogub tuntust video, kus Soome politsei venelasi kantseldab. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui kolmapäeval kirjutasime, et internetis kogub tuntust video, milles Soome politsei umbkeelsete eestlastega jõudu katsub, siis nüüd on sarnane video tehtud venelastest.

Youtube'is vähem kui nädalaga 129 000 vaatamist kogunud video, kus Soome politsei Eesti mölluvendi kantseldab, on saanud lisa.

Nüüd on kanalile Finnish Paradise üles laaditud uus video, kus satuvad samasuguse tule alla idanaabritest «patsiendid». Kahe päevaga on video kogunud juba üle 55 000 vaatamise, nii et on selge, et kaasmaalaste või naabrite sekeldusi on paljudel põnev vaadata.

10-minutilises videos on Soome politseikroonikast kokku lõigatud just need osad, kus võimuesindajad teevad venelastega tegemist. Videod pärinevad Soome tõsielusarjast, mis keskendub patrullpolitseinike tööle.

Kui Eesti versioonis oli politseinikel peamiselt tegemist roolijoodikutega, siis venelastega on ka teistsuguseid sekeldusi: kaklused ja sõnelused, purjakil tänaval magamine. Näiteks esimeses saatelõigus peatavad politseinikud Harri Pajunen ja Jarkko Lappi vene ratturid, kes sõidavad pimedal teelõigul ilma tuledeta.

Nagu eestlastegi puhul, valmistab parajat peavalu mitmekeelne suhtlus. Esimeses katkendis on näiteks selline vestlus: «Vabandust, ma ei räägi soome keelt,» ütleb venelane soome keeles. «Kas te räägite inglise keelt?» küsivad politseinikud inglise keeles. «Räägin vene keelt,» vastab venelane jälle soome keeles.

Ühes saatelõigus satuvad politseinikud kokku autotäie venelastega, kes sõitsid 80 km/h alas kiirusega 106 km/h. Kuna keegi autost inglise ega soome keelt ei mõista, peab politseinik ise oma vene keele oskused käiku laskma ning selgitama, et ingliskeelne fine tähendab trahvi.

Vaata rohkem videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles