50 AASTAT SEGADUST ⟩ Austraalias lubatakse pöörast summat info eest, mis paneks lõpuks punkti 3-aastase tüdruku kadumisloole

Elu24
Copy
Kolmeaastane Cheryl Grimmer läks kaduma 1970. aastal.
Kolmeaastane Cheryl Grimmer läks kaduma 1970. aastal. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Austraalias pakutakse miljon dollarit info eest, mis aitaks lahendada 50 aastat tagasi kadunud briti väikelapse juhtumit, vahendab Metro.

Kolmeaastane Cheryl Grimmer rööviti 1970. aastal Austraaliast Wollongongi linnakese lähedal asuvast rannast. Bristolist pärit tüdrukut pole tänaseni leitud.

Tüdruku kadumise 50. aastapäeval on Uus-Lõuna-Walesi ametivõimud välja pannud 1 miljoni Austraalia dollari (621 450 eurot) suuruse tasu juhtlõnga eest, mis aitaks  juhtumi lõplikult lahendada.

Meesterahvas, kelle nime juriidilistel põhjustel ei avaldata, pidi eelmisel aastal seoses mõrvaprotsessiga kohtu ette astuma, kuid kui peamised asitõendid kohtus vastuvõetamatuks tunnistati, loobuti ka talle esitatud süüdistustest.

Nimelt otsustas kohtunik, et mehe vestlust politseiga 1971. aasta aprillist ei saa kohtus kasutada, sest toona 16-aastast noormeest ei saatnud vestluse ajal ei lapsevanem, täiskasvanu ega advokaat.  

Uus-Lõuna-Walesi politsei avaldas, et 2011. aastal leidis koroner, et Cheryl on surnud, ent tüdruku surma põhjust ja viisi pole suudetud seni kindlaks teha.

Cheryli vend Ricki Nash sõnas väljaandele: «Meil pole sõnu, millega kirjeldada õe kaotuse valu või seda, millist mõju on Cheryli kadumine kogu meie perekonnale avaldanud.»

«Meile tuletatakse iga päev meelde, kui traagilisel kombel ta meie juurest ära võeti ja me loodame, et see tasu on just selline, mis tagaks õigluse.»

Detektiiv Daniel Doherty lisas: «Pöördume nüüd nende inimeste poole, kes teavad midagi, aga kes on varem keeldunud politsei aitamisest.»

«Toona rääkisid tunnistajad, et nägid tundmatut meest Cherylit parkla poole vedamas ning alates sellest ajast on tüdruk jäljetult kadunud.»

«Ootame igasugust teavet, mis võiks uurimist abistada. Nüüd on selleks miljon põhjust,» lisas detektiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles