Tais kullapoodi röövinud ja mitu inimest tapnud mees võib olla endine sõjaväelane

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Tais kullapoodi röövinud ja selle käigus kolm inimest tapnud mehel arvatakse olevat sõjaväeline taust.
Tais kullapoodi röövinud ja selle käigus kolm inimest tapnud mehel arvatakse olevat sõjaväeline taust. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tai politsei otsib endiselt eelmisel nädalal kullapoe röövi käigus kolm inimest tapnud meest. Politsei arvates võib kurjategija olla endine sõjaväelane. 

Anonüümseks jääda soovinud politseiametniku sõnul otsivad võimud seoses röövi ja tapmistega 35–40-aastast meest, kes on 165-168 cm pikk, vahendas Bankok Post.

Seoses traagiliselt lõppenud rööviga sõitis riigi politseiameti direktor Chakthip Chaijinda pühapäeva õhtul Lop Burisse, kus toimus uurimist juhtivate politseinike kriisikohtumine. 

Politseiülema asetäitja Suchart Teerasawati sõnul loodetakse relvi hästi käsitleda oskav tapja tabada seoses kõigi provintsis registreeritud relvade uurimisega. Lop Buri provintsis on umbes 300 registreeritud tulirelva.

Uurimine tuvastas ka, et röövel tulistas 13 lasku. 

Kuigi arvatakse, et kurjategija on militaartaustaga, siis võttes arvesse laskmise «taktikalist» stiili, on Teerasawati üsna kindel, et tapja ei ole tõenäoliselt riigiteenistuja.

Politseiülema asetäitja sõnul ei saa nad uurimise huvides kõiki üksikasju avaldada, kuid üks versioon on see, et kahtlustataval on sportlaskmise taust.

Lop Buri provintsipolitsei ülem Nattapol Sukrasorn ütles eile, et uurimise keskmes on endiselt rööv, kuid ei ole välistanud ka muud võimalikud motiivid.

Tai kuritegevuse tõkestamise osakonna (CSD) allika sõnul teevad ametnikud koostööd kohaliku politseiga, kus muuhulgas vaadatakse läbi mitmete erinevate suuremate ja väiksemate maanteede turvakaamerate salvestisi, et teha kindlaks mehe põgenemistee. 

CSD ametnikud teevad lisaks ka koostööd kohalike relvaspetsialistidega, et täpsustada kahtlustatava relva ja summuti täpne tüüp ning päritolu.

Summuti näib olevat «Tais valmistatud» ja seda tüüpi seadmeid kasutab väga väike grupp relvahuvilisi.

Kullapood jätkab tööd

Nädalavahetusel avas Aurora kuldpood uuesti uksed, sest Robinsoni kaubanduskeskuses, kus pood asub, suurendati turvalisust.

Täpsustatud andmetel langes röövli saagiks 18 920 euro väärtuses kullast kaelakeesid. 

Kohaliku meedia andmetel osutatakse rahalist abi ka hukkunute peredele. Kurjategija tappis kolm ja vigastas nelja inimest. 

Kullapoe röövi käigus hukkus kaheaastane poiss, kes emaga röövi hetkel poest mööda jalutas, ostukeskuse turvamees ja üks naine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles