Kuninganna andis alla: Harry ja Meghan võivad alustada iseseisvat elu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdul
Kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdul Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Kuninganna Elizabeth II ütles esmaspäeval, et nõustub prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle'i sooviga alustada iseseisvat elu. 

Prints Harry ja Meghan Markle lükkasid pärast esmaspäeval toimunud teravat Megxiti kohtumist tagasi kuninganna soovi jääda täiskohaga kuningliku pere liikmeteks ja on valmis oma kohustustest paari päeva jooksul loobuma, vahendas The Sun.

Paar läbib nüüd üleminekuperioodi, mille jooksul hakkavad nad noore perena nii Suurbritannias kui Kanadas oma elu üles ehitama.

Murtud olekuga Harry, tema isa Charles ning vend William pidasid koos kuningannaga täna kahe ja poole tunnise kohtumise, mille jooksul arutati Harry ja Meghani lahkumisotsust. 

Kuninganna Elizabeth II tegi pärast kohtumist avalduse, kus ütles, et austab Harry ja Meghani soovi koos uut elu alustada.

«Täna toimusid mu peres väga konstruktiivsed arutelud minu pojapoja ja tema pere tuleviku üle. Minu pere ja mina toetame täielikult Harry ja Meghani soovi alustada noore perena uut elu. Ehkki me oleksime eelistanud, et nad jäävad täiskohaga kuningliku pere liikmeteks, austame ja mõistame nende soovi elada perena iseseisvamat elu, jäädes samas minu perekonna hinnatud osaks,» teatas 93-aastane monarh.

Harry ja Meghan on selgelt öelnud, et nad ei soovi oma uues elus sõltuda riiklikest vahenditest.

«Seetõttu on kokku lepitud, et toimub üleminekuperiood, mille jooksul Sussexid veedavad aega Kanadas ja Suurbritannias. Need on keerulised küsimused, mida minu pere peab lahendama, ja teha on veel natuke tööd, kuid olen palunud, et lõplikud otsused tehtaks lähipäevil,» lisas kuninganna. 

Print Harry ja Meghan Markle teatasid eelmise nädala neljapäeval, et loobuvad oma kuninglikest kohustustest ning soovivad edaspidi elada Suurbritannias ja Kanadas ning loobuvad ajakirjandusega suhtlemisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles