Video: Mehhikos hukkus võimude ja kartelli vahel puhkenud tulevahetuses relvi armastanud kaunitar

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
21-aastane Maria Guadalupe Lopez Esquive tapeti kartelli ja eriüksuse vahel tekkinud tulevahetuses.
21-aastane Maria Guadalupe Lopez Esquive tapeti kartelli ja eriüksuse vahel tekkinud tulevahetuses. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Mehhikos tapeti erivägede üksuse ja kartelli vahel puhkenud verises lahingus kartelli palgamõrtsukate armee tööd juhtinud 21-aastane instakaunitar.

Narkokartellidega võitlev eriüksus ründas eelmisel reedel Esquiveli palgamõrvarite rühma peamaja Mehhikos Aguilillas pärast seda, kui kohalikud elanikud nende kohta võimudele vihje andsid, vahendas Daily Star. 

Mehhikos tegutsevaid narkokartelle jahtiva erivägede üksuse poolt salvestatud videost on näha 21-aastase Maria Guadalupe Lopez Esquiveli, keda hüüti «La Catrinaks», viimaseid hingetõmbeid. 

21-aastane Maria Guadalupe Lopez Esquive juhtis Mehhiko ühe kartelli palgamõrtsukate salka.
21-aastane Maria Guadalupe Lopez Esquive juhtis Mehhiko ühe kartelli palgamõrtsukate salka. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

«La Catrina» oli kahtlustuste järgi üks Jasilico uue põlvkonna kartelli juhtidest. Tema vastutas peamiselt jõugu poolt läbi viidud mõrvade, väljapressimiste ja inimröövide eest.

Nii nagu varasemadki Mehhiko kartellidega seotud iludused, nii oli ka «La Catrina» üsna edev ja armastas Instagrami endast poolpaljaid pilte postitada, kus ta poseeris relvadega.

Reidi ajal tehtud videost on näha, kuidas naine vajub pärast kuulitabamust maha, kirjutas express,co.uk.

Naise kõrval olev politseinik püüab kaela tabamuse saanud ja õhku ahmivat naist rahustada seletades, et ta viiakse kopteriga haiglasse. 

Kohaliku meedia andmetel suri «La Catrina» vaid mõni minut pärast haavata saamist.

Naisest sai väidetavalt kartelli üks juhtfiguure pärast seda, kui ta armus kartelli teise liidrisse Migueli «El M2» Fernandezisse.

Loomakasvataja ja koduperenaise tütar Maria Guadalupe Lopez Esquive oli enne seda, kui tal tekkis huvi pidudel käimise ja poiste vastu, väidetavalt olnud hea õpilane.

«Ta hakkas gangsteritega aega veetma ja narkootikume tarvitama,» rääkis üks kohalik elanik ajalehele El Universal.

Veel üks elanik ütles, et naine kolis kartelliliikmega kokku 2017. aastal ning hakkas siis kurjategijate heaks tööle.

Mehhikos toimus eelmisel reedel narkokartelli ja eriüksuse vahel tulevahetus, kus vahistati ka mitmeid kartelliliikmeid.
Mehhikos toimus eelmisel reedel narkokartelli ja eriüksuse vahel tulevahetus, kus vahistati ka mitmeid kartelliliikmeid. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Väidetavalt vahistati naise elukaaslane «El M2» ka sama reidi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles