JUBE JUHTUM VENEMAAL ⟩ 3-aastane laps suri kodus nälga, samal ajal kui ema väljas pidutses

Elu24
Copy
Naine pidutsemas. Pilt on illustreeriv.
Naine pidutsemas. Pilt on illustreeriv. Foto: Caro / Scanpix / Elu24 kollaaž

Venemaal Kirovi linnas elav Maria Plyonkina (21) jättis oma 3-aastase tütre eelmise aasta alguses üksi koju, et pidutsema minna. Nälga surnud lapse leidis nädal aega hiljem üksinda korterist tüdruku vanaema, vahendab Daily Mail

Maria jättis oma tütre Kristina üksi koju 13. veebruaril 2019 ja läks pidutsema. Enne lahkumist keeras Maria korteris vee kinni ning lukustas ukse. Ta jättis lapsele natuke jogurtit, kana ja viinereid.

Nädal aega hiljem läks tüdruku vanaema Irina (47) Kristinale 3. sünnipäeva puhul õnne soovima, kuid leidis lapselapse prügiga kaetud põrandalt, külmast korterist.

Kristina oli surnud nälga. Kohtuistungi käigus selgus ka tõsiasi, et enne oma surma oli laps olnud nii näljane, et proovis süüa koguni pesuvahendit. 

Vahetult enne seda, kui Maria läks pidutsema jättes oma tütre üksinda koju, oli venelanna lahku läinud oma kallimast. Pidutsemise ajal veetis Maria ööd oma sõbranna Anastasia juures.

Naised külastasid igapäevaselt ööklubisid ja Anastasia otsis Mariale alkoholi. Noor ema valetas sõbrannale, et tütre eest kannab samal ajal hoolt sõber. 

Lapse vanaema Irina oli juhtunust šokeeritud ning ütles, et oleks lapselapse eest hoolt kandnud, kui ta oleks olnud Maria lahkumisest teadlik. «Ta valetas mulle ja ütles, et kõik on korras. Ta valetas kõigile,» rääkis Irina, kelle sõnul ei olnud Maria varem oma tütart kuritarvitanud. 

Psühhiaatrid leidsid, et ta Maria oli lapse koju jätmise ajal «täie mõistuse juures» ning «oli oma tegudest täiesti teadlik». Korrakaitsja sõnul, kes Maria vahistas, ei nutnud ema kordagi ega näidanud välja kahetsust.

«Jah, ma lahkusin, keerasin vee kinni ja jätsin lapse ilma vee ja toiduta,» oli Maria korrakaitsjale öelnud.

Kohtus tunnistust andes rõhutas Maria, et «ei kavatsenud teda tappa» ja «ta ei tahtnud, et Kristina sureks» ning lisas, et jättis lapsele süüa. Venelanna andis aga juhtunust vastuolulisi tunnistusi ning ei täpsustanud mitu viinerit ta lapsele jättis.  

Maria võttis kohtus süü omaks ning teda ootab ees kaheksa kuni kahekümne aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles