VIDEO Kas Meghan on hakanud end Kanadas sisse seadma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Sussexi hertsoginna Meghan 5. jaanuaril Londonis Kanada majas
Sussexi hertsoginna Meghan 5. jaanuaril Londonis Kanada majas Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Briti Sussexi hertsoginna Meghan külastas 14. jaanuaril Kanada Vancouveri naistekeskust. See oli ta esimene avalik ülesastumine pärast seda, kui tema ja ta mees, prints Harry teatasid, et nad lahkuvad Briti kuninglikust perest ja plaanivad Kanadasse kolida.

Briti meedia teatel kirjutas Vancouveri Downtown Eastside'i naistekeskus Facebookis: «Vaadake, kes meil täna külas on! Sussexi hertsoginna, Meghan Markle, et rääkida naistele tähtsatel teemadel».

Nad postitasid ka pildi, millel Meghan on koos naistekeskuse esindajatega. 

Meghani ilmumine Vancouverisse käivitas spekulatsioonid, et tema ja prints Harry kolivad just sinna elama.

Meghan ja Harry olid möödunud aasta lõpul kuus nädalat Kanadas Briti Columbias Vancoveri saarel asuvas villas, kus nad pidasid jõule ja võtsid uue aasta vastu, loobudes sellega kuningliku pere traditsioonist olla pühadeperioodil koos kuninganna Elizabeth II. 

Varem näitlejana töötanud Meghan elas sarja «Suits» tegemise ajal Kanadas Torontos. Oma lapsepõlve veetis ta Californias Los Angeleses.

Briti kuninganna Elizabeth II andis Harryle ja Meghanile nõusoleku esindusülesannetest loobuda ja perest lahkuda.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan lahkumas 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdult
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan lahkumas 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdult Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Samas Kanada meedia on kuningliku paari plaani sinna kolida kritiseerinud, kuna tekkis küsimus, et kes maksab nende suured turvamise kulud.

Kanada valitsus ei ole veel langetanud otsust, ka nad annavad selleks aastas 1,7 miljonit Kanada dollarit (1,1 miljonit eurot).

Kanada väljaande The National Post arvates peaksid prints Harry ja hertsoginna Meghan taotlema Kanada kodakondsust ja saama tavakodanikeks.

Kolumnist Chris Selley arvates võib Harry ja Meghani Kanadasse kolimine aktiveerida seal magava monarhismi, kuid on kindlasti ka neid, kelle arvates on kuninglikud suguvõsad ja nende liikmed groteskne anakronism.

The Globe and Mail nõudis, et peaminister Justin Trudeau keelduks andmast Harryle ja Meghanile Kanadas elamiseks luba, sest kanadalastele ei meeldi Briti klassisüsteem, mida ei ole Kanadas kunagi olnud.

«Kanada ei ole vahepeatus kuninglikust perest väljaastumise teel, samas sooviga jääda kuininglikuks,» kirjutas väljaanne.

Kanadas tehtud küsitluse kohaselt soovib 61 protsenti kanadalastest näha prints Harryt riigi uue kindralkubernerina, võttes ameti üle endiselt astronaudilt Julie Payette’ilt, kelle ametiaeg lõppeb kahe aasta pärast. Seega on neid, kes pakuksid Harryle tööd. 

Kindralkuberner on Briti kuninganna Elizabeth II esindaja endisel Briti asumaal, mis on samas Rahvaste Ühenduse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles