PILDID JA VIDEO ⟩ 72-aastane vanaema madistas tänaval rattavargaga ja... võitis (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
72-aastane Mari Parker tegi rattavargale tuule alla.
72-aastane Mari Parker tegi rattavargale tuule alla. Foto: SWNS/ScanPix

Suurbritannias Lõuna-Yorkshire'is elavast 72-aastasest Mari Parkerist on saanud omamoodi kangelane, sest südikas vanaproua takistas varast, kes püüdis 1200 naela maksva rattaga põgeneda, vahendas Daily Mail.

Kallis jalgratas, millega pätt tahtis jooksu panna, oli varastatud ja suli üritas seda Marile Barnsley vanakraamikaupluse ees maha ärida.

Pood kuulub muide Mari pojale, 42-aastasele Daniel Parkerile. Mari töötab poja poes müüjana ja nii tulebki tal tegeleda ka kaubaga, mida poodi müüki tuuakse. 

Daniel omakorda haldab Facebookis kohalikest rattavargustest teatavat lehte, nii ei olnud ootamatusse kähmlusesse sattunud vargal aimu, et selles poes tal varastatud kraamiga kaubelda ei õnnestu. 

«Ma läksin kesklinna poodi piima ja suhkrut ostma, kui mu ema helistas ja ütles, et tuli üks poiss, kes üritab jalgratast müüa,» rääkis Daniel Parker. 

72-aastase Mari Parkeriga juba kaklema minna ei maksa.
72-aastase Mari Parkeriga juba kaklema minna ei maksa. Foto: Animal House Rescue / SWNS / Scanpix

Seepeale läks Daniel poodi tagasi ja taipas kohe, et ratas varastati mõni aeg varem ühelt 13-aastaselt poisilt, kui too sõitis sõprade juurest koju. Daniel ütles ratta toonud mehele, et tegemist on varastatud esemega, mispeale mees lahkus. 

Seega konfiskeerisid nad ratta ja teatasid selle leiust omanikku. «Nad olid üllatunud, et ratas välja ilmus,» seletas Daniel.

Kui aga Daniel lahkus, tuli ratta poodi toonud mees tagasi ja uuris, kas talle on ka vaevatasu ette nähtud. Eitava vastuse peale otsustas aga mees, et võtab ratta poest endaga uuesti kaasa. 

Hetkel, mil umbes 1,8-meetrine mees ratta võttis ja lahkuma hakkas, haaras vargast peajagu lühem Mari rattast kinni ja puhkes rüselus.

Rattavargaga kakelnud Mari Parkerile tulid appi ka poes olnud külastajad
Rattavargaga kakelnud Mari Parkerile tulid appi ka poes olnud külastajad Foto: SWNS / Scanpix

Poe ees tänaval vargaga ratta pärast võitlust pidanud vanaemale tulid appi lähedal olnud inimesed. 

Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas kapuutsiga nägu varjav mees hoiab tugevalt rattast kinni, kuid talle ei jää kuidagi alla ka Mari, kes samuti rattast meeleheitlikult kinni hoiab.

Varas proovib ka ratta sadulasse istuda, kuid vannub lõpuks alla ja läheb minema. «Ema helistas mulle pärast rüselust ja ütles, et teda rünnati. Ma olin šokis. Mu ema on 72-aastane ja temaga pole kunagi varem midagi sellist juhtunud. See oli üsna häiriv,» meenutas Daniel.

Juhtumist teatati politseile ja ratas tagastati lõpuks omanikule. «Ilmselt on tal nüüd pisut piinlik, et 72-aastane vanaema talle tuule alla tegi,» kommenteeris Mari kogu juhtunut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles