Austraalia tulvades kadunud 3-aastane tüdruk leiti üles, ustav koer kaitsvalt kõrval

Inna-Katrin Hein
Copy
Üleujutus Austraalia lääneosas Pilbaras
Üleujutus Austraalia lääneosas Pilbaras Foto: STR/AFP/Scanpix

Austraalias on pärast pikka põuda, mis tekitasid maastikupõlenguid, hakanud vihma sadama, kuid seda on nii palju, et on tekkinud tulvad.

Austraalia lääneosas asuvas Pilbaras kadus oma kodutalust kolmeaastane Matilda Moule, keda otsisid nii politsei, päästetöötajad, vanemad kui ka vabatahtlikud üle ööpäeva, võttes abiks koerad ja hobused, teatab msn.com.

Koos tüdrukuga kadus ka pere koer Polly.

Politsei teatas 16. jaanuari õhtul kohaliku aja järgi sotsialameedias, et päästekopteris olnud märkasid last ja ta koera kodutalust 3,5 kilomeetri kaugusel. Ustav Jack Russelli terjer kaitses tüdrukut.

Politseinike sõnul läks väike tüdruk seiklema, ületades madala veetasemega jõe ja jõudes teisele kaldale, kuid siis hakkas paduvihma sadama ja veetase jões tõusis kiiresti.

«Matilda ja ta koer jäid jõe teisele kaldale lõksu ega pääsenud enam koju tagasi,» teatas politsei.

Päästjad tõstsid tüdruku kopterisse ja viisid vanemate juurde. Parameedikud kontrollisid tüdrukut ja leidsid, et ta tervis oli korras. Tüdruk oli vaid väsinud ja mudane.

Pilbara politseijuhi Kim Massami sõnul olid tüdruku vanemad üliõnnelikud, et nad lapse elusa ja tervena tagasi said.

«Terjer Polly ei lahkunud tüdruku kõrvalt ja aitas tal öö üle elada, kaitstes teda,» lisas Massam.

Austraalia meteoroloogiaameti teatel jätkuvad Lääne-Austraalias, Lõuna-Austraalias, Uus-Lõuna-Walesis, Victorias ja Tasmaanias äikeselised ja vihmased ilmad ning ooodata on üleujutusi.

Pilbara piirkond asub Lääne-Austraalia loodeosas, suuremad linnad on Port Headland, Karratha ja Onslow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles