Kas uus vihje lumeinimese olemasolu kohta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josh Gates  väidetavat lumeinimese jalajälge näitamas
Josh Gates väidetavat lumeinimese jalajälge näitamas Foto: Reuters / Scanpix

Väidetavalt said Himaalajas oma saate tarbeks materjali filminud USA telesaatetegijad filmilindile lumeinimese jäljed.

Saadet «Destination Truth» tegev Josh Gates ja tema meeskond leidsid Nepalist, Khumbu piirkonnast kolm jalajälge, kirjutab Yahoo news.

Gates ja ta meeskond olid saate jaoks kohalike elanikega intervjuusid tegemas,  et kas nad on viimasel ajal lumeinimest märganud.

«Avastasime  kolm jalajälge – ühe tervikliku ja kaks osalist. Tervikjälg oli parema jala jälg ja 32,5 sentimeetrit pikk,» selgitas saatejuht.

Kummalised jalajäljed leiti liivaselt pinnaselt Manju jõe äärest.

Telemeeskond kavatseb jalajälgi lasta uurida USA teadlastel.

Nepali mägironijate assotsiatsiooni juht Ang Tshering ütles, et ta kahtleb siiski, kas ameeriklaste poolt filmitud jäljed kuuluvad lumeinimesele.

«Need võivad olla ka karujäljed. Salvestusest on näha, et jälje jätnud jalal on viis varvast. Kohaliku legendi kohaselt on lumeinimesel aga neli varvast,» nentis Tshering.

Tsering ei eitanud, et Himaalajas võivad elada seni teaduslikult määramata liigi esindajad, kuid Gatesi avastatud jalajäljed seda veel ei kinnita.

Nepali karjaste ja farmerite hulgas on juba aastasadu levinud legendid mäestikupiirkonnas elavast lumeinimesest. Keegi pole aga selle olemasolu seni tõestada suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles