PILDID ja VIDEO ⟩ Iraanis sõitis reisilennuk maandumisrajalt välja

Inna-Katrin Hein
Copy

Iraani edelaosas Bandar-e Mahshahris sõitis maandunud reisilennuk maandumisrajalt välja, pardal olnutest keegi kannatada ei saanud.

Khuzestani provintsi lennuametnike sõnul alustas piloot maandumist liiga hilja, mille tõttu jäi maandumisrada liiga lühikeseks, teatab bangkokpost.com.

Iraani Caspian Airlinesile kuuuluv McDonnel Douglas MD-83 lennuk seiskus alles lennuvälja lähedasel teel.

Irani reisilennuk sattus Iraani edelaosas Bandar-e Mahshahri lennuväljal õnnetusse sõites maandumisrajalt välja
Irani reisilennuk sattus Iraani edelaosas Bandar-e Mahshahri lennuväljal õnnetusse sõites maandumisrajalt välja Foto: WANA NEWS AGENCY/VIA REUTERS/Scanpix

Lennuk 135 reisija ja meeskonnaliikmega saabus Bandar-e Mahshahri Iraani pealinnast Teheranist.

Rajalt välja sõitnud lennukis oli ka Iraani riigitelevisiooni reporter, kelle andmetel tuli maandumisel lennuki telikul üks paar rattaid alt ära.

Enne lennuki lõplikku seismajäämist tuli ka teine rattapaar alt ära ja lennuk maandus alumisel osal.

Iraani lennundusvõimude sõnul seda reisijate elu ohtu seadnud juhtumit uuritakse.

Iraani ja USA suhted on olnud aastaid pingelised. Uued pinged lahvatasid selle kuu alguses, kui USA tegi 3. jaanuaril raketirünnaku Iraagi Bagdadi lennujaama alale, kus Iraani kindral Qassem Soleimani hakkas koos oma kaaskonnaga ära sõitma. Nii tema kui kaaskonna auto sai raketitabamuse ja kõik hukkusid. Soleimani tehti kindlaks ta käe järgi, mille ühes sõrmes oli suur punase kiviga sõrmus.

Iraani kindral Qassem Soleimani, kes hukkus 3. jaanuaril Iraagi Bagdadi lennujaamas USA raketirünnakus
Iraani kindral Qassem Soleimani, kes hukkus 3. jaanuaril Iraagi Bagdadi lennujaamas USA raketirünnakus Foto: -/AFP/Scanpix

Iraan vastas sellega, et tegi raketirünnaku Iraagis asuvasse kahte liitlasvägede baasi, kus on ka USA kontingent.

Maailm ootas hinge kinni pidades, mis sammu teeb pärast seda rünnakut USA, kuid president Donald Trump teatas, et nad ei soovi sõda ja ei tee midagi. USA teatel tuli kindral Soleimani hävitada, kuna see sõjaväelane oli USA saatkonna ründamise taga ning plaanis uusi rünnakuid USA diplomaatide ja sõjaväelaste vastu. 

Lisaks kukkus 8. jaanuaril Iraanis Teherani Imam Khomeini rahvusvahelise lennujaama juures alla Ukraina reisilennuk, hukkus 176 inimest.

Iraan tunnistas mõned päevad pärast katastroofi, et nemad lasid kogemata selle lennuki alla.

Lennufirma Ukraine International Airlines Boeing 737-800 rusud Iraani Teherani Imam Khomeini rahvusvahelise lennujaama lähistel
Lennufirma Ukraine International Airlines Boeing 737-800 rusud Iraani Teherani Imam Khomeini rahvusvahelise lennujaama lähistel Foto: SOCIAL MEDIA/ via REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles