Uudisteagentuur lõikas Greta Thunbergiga samal pildil olnud Uganda kliimaaktivisti fotolt välja

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Vasakult Uganda kliimaaktivist Vanessa Nakata, Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg, Saksamaa kliimaaktivist Luisa Neubauer, Rootsi kliimaaktivist Isabelle Axelsson and Šveitsi kliimaaktivist Loukina Tille.
Vasakult Uganda kliimaaktivist Vanessa Nakata, Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg, Saksamaa kliimaaktivist Luisa Neubauer, Rootsi kliimaaktivist Isabelle Axelsson and Šveitsi kliimaaktivist Loukina Tille. Foto: AP/Scanpix

Uudisteagentuur AP avaldas mõni päev tagasi Davoses toimunud maailma majandusfoorumil tehtud foto, millel seisid reas neli kliimaaktivisti. Uudisteagentuur lõikas fotolt välja aga ka nendega koos seisnud viienda, mustanahalise, Uganda kliimaaktivisti.

Eelmisel nädalal Šveitsis Davoses toimunud maailma majandusfoorumil koos teiste kliimaaktivistidega osalenud 23-aastane Vanessa Nakate rääkis BuzzFeedile, et suure uudisteagentuuri AP (Associated Press - toim.) selline käitumine tegi talle väga haiget.

«Ma nutsin, sest see oli nii kurb ja mitte ainul sellepärast, et see oli rassistlik, ma olin kurb Aafrikast tulnud inimeste pärast,» selgitas Nakate. Naise sõnul näitas see suhtumist. «See on kõige hullem asi, mida ma seni oma elus näinud olen,» lisas Nakate.

Nakate postitas oma sotsiaalmeediasse ka emotsionaalse kümneminutise video, kus ta jagas oma kogemust tippkohtumisest ja sellest, mis tunde tekitas temas lõigatud foto.

Nakate on aktivist alates 2018. aastast ja teda innustas Thunberg. Nii nagu Rootsist pärit Thunbergki, alustas ka Nakate Ugandas kliimakriisile tähelepanu tõmbamiseks streikidega üksi.

Ugandast pärit kliimaaktivistile osaks saanud ebaõiglusele reageerisid ka Greta Thunberg ja Isabelle Axelsson, kes mõlemad Nakataga koos pildil olid. 

Uudisteagentuur AP avaldas hiljem sama foto versiooni, kus Nakate seisis teiste aktivistide kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles