Kim Jong-ili playboy'st poeg külastas isa hauda salaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam
Kim Jong-nam Foto: SCANPIX

Põhja-Korea endise juhi Kim Jong-ili vanim poeg külastas võltspassi abil oma endist kodumaad ning käis salaja ka oma isa haual.

40-aastane Kim Jong-nam elab Hiinas Macaus ja Lääne-Euroopas luksuslikku playboy-elu, edastab Daily Mail.

Põhja-Korea diktaator suri möödunud aasta 19. detsembril ning ta maeti 28. detsembril.

Väidetavalt oli Kim Jong-namiga haua juures kaasas ka ta vend Kim Jong-un, kes on nüüd Põhja-Korea uus juht.

Alates 2009. aastast olid liikvel jutud, et Kim Jong-un püüdis Hiinas elavat vanemat venda mõrvata. Pekingi võimud olevat jälile saanud ning ära hoidnud.

Väidetavalt ütles diktaator Kim Jong-il oma vanimast pojast lahti pärast seda, kui see püüdis võltspassi abil Jaapanisse minna. Pärast seda sai isa soosikuks noorim poeg Kim Jong-un.

Uus juht Kim Jong-un sai riigi, milles ta peab lahendama palju probleeme, kaasa arvatud selle, et rahvas on näljas. Oma uusaastakõnes lubas ta 2012. aastaks õitsengut ning uue ajastu algust.

Pyongyangi võimud pidasid toidunappuse leevendamise küsimuses läbirääkimisi USAga, kuid Kim Jong-ili surmaga need katkesid.

Kim Jong-nam ei osalenud oma isa ametlikul matusel, kuna ta ei soovinud talle esitatavat küsimust, et miks tema vanima pojana juhiks ei saanud.

Kinnitamata andmetel saatis Kim Jong-il poja riigist minema, tagades talle hea elu välismaal. Kim Jong-nam veetvat oma põhiaja Macau kasiinodes ja Singapuris.

Kui Kim Jong-ili tervis hakkas halvenema, langetas ta otsuse, et tema järglaseks riigi eesotsas saab ta noorim poeg.

Lõuna-Korea meedia teatas möödunud nädalal, et Kim Jong-nam on Hiina võimude kaitse all, kuna Põhja-Korea uus juht võib katsetada ta uuesti salamõrvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles