ESMAESITLUS ⟩ Ooperiskandaali sattunud Triin Lellepi muusikavideo filmimine tekitas islamiriigis ohtlikku huvi

Elu24
Copy
Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos.
Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos. Foto: Kuvatõmmis muusikavideost

Lauljanna Triin Lellep (34), kelle sügisene esilekerkimine Eesti muusikapilti laialdast meediahuvi äratas, lendas jaanuari alguses Araabia Ühendemiraatidesse muusikavideo võtetele. Video on nüüd valmis ning Lellep kirjeldab Elu24-le, kuidas see musta maasturisse peitunud võõraste pilgu all valmis.

Lellep sai suurele hulgale eestlastest tuttavaks mullu sügisel, kui lauljatari kutsuti Eesti meedias ooperitäheks ja primadonnaks. See pahandas Estonia ja Vanemuise ooperilauljad, kes tegid Eesti Ekspressi vahendusel ühispöördumise. Lellep ütles toona Elu24-le, et tema ennast võõraste sulgedega ehtinud pole ja pöördumise taga on inimlik kadedus.

Selle aasta alguses lendas Lellep nädalaks Araabia Ühendemiraatidesse, et sealsed sisemise rahu otsingud muusikavideosse püüda.

«Laul on inspireeritud kõrberebasest, nii tulimegi siia tema jälgi ajama. Siiani pole teda veel kohanud, seega tundub, et varsti pean ise kõrberebaseks kehastuma,» naljatles Lellep Elu24-le jaanuari alguses.

Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos.
Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos. Foto: Kuvatõmmis muusikavideost

Emiraatides sattus Lellep oma värskeimale loole videot tehes aga silmitsi ohuga, et araabia kultuuris lubamatult avameelselt filmides langevad talle kaela süüdistused sealsete moraalinormide jalge alla tallamises. 

Lellepi kohalikud abilised Abu Dhabis hoiatasid teda aegsasti, et Emiraatides võib ka väikseim tükk paljast välkuvat ihu tekitada suure pahameele, mis halvimal juhul võib viia lausa arreteerimiseni.

Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos.
Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides filmitud muusikavideos. Foto: Kuvatõmmis muusikavideost

«Õlad, käsivarred ja põlved peavad kaetud olema,» kirjeldas Lellep Elu24-le tavasid araabiamaal, kus naised kannavad pikkade käistega maani rüüd abaya’t. «Sellele vaatamata oli mul plaanis teha seksikas video, mis osutus aga võimatuks missiooniks.»

Seni peamiselt Pariisis tegutsenud 34-aastane Lellep sattus Emiraatide kõrbes korduvalt olukorda, kus ligi nädala kestnud võtete ajal lähenes võttetiimile tumedate klaasidega maastur, mis jäi eemale seisma, nii et selles istujad saaksid filmimisel pilku peal hoida.

Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides uue muusikavideo võtetel.
Triin Lellep Araabia Ühendemiraatides uue muusikavideo võtetel. Foto: Erakogu

«Ühel korral jäime liivadüüni otsa kükitama päikeseloojanguni, enne kui džiibimehed minema sõitsid,» avaldas Lellep. «Sellele vaatamata andsime endast kõik, et video ei riivaks kellegi tundeid. Nii pidin monteerimisel paljudest kaunitest stseenidest loobuma.»

Olgugi et Lellepi võttemeeskonnal tuli mõnest uljamast ideest loobuda, leidub muusik Margus Ermasti viisi ja Lellepi sõnadega laulu «Journey to the Light» («Teekond valguseni» - toim) videos ikkagi mitu kohta, mis mõjuvad lauljanna sõnul Lähis-Ida kultuuriruumis liiga paljastavalt, nii et videost tuleb sealsele turule teha teine, mahedam versioon.

Vaata ja otsusta ise, kas Lellepi esinemine loo «Journey to the Light» videos riivab sinu arvates häid moraalitavasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles