Narkoparun El Chapo tütar abiellus palgamõrvarite ja soomusmasinate kaitse all (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Narkoparuni «El Chapo» tütar abiellus jaanuari viimasel nädalavahetusel oma kallimaga, kes tegeleb Sinaloa kartellis väidetavalt rahapesuga.
Narkoparuni «El Chapo» tütar abiellus jaanuari viimasel nädalavahetusel oma kallimaga, kes tegeleb Sinaloa kartellis väidetavalt rahapesuga. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Mehhiko narkoparuni Joaquin Guzmáni ehk El Chapo tütar abiellus Sinaloa osariigi pealinna Culiacani katedraalis nii suure saladuskatte all, et ümberkaudsetel polnud aimugi, kelle uhkeid pulmi parasjagu peeti. 

Mehhiko meedia teatel abiellus El Chapo tütar Alejandrina Gisselle Guzmán Mehhiko võimsa Sinaloa kartelli südames oma kallima Edgar Cazaresega, kes on teadaolevalt kartelli rahapesija Blanca Margarita Cazarese vennapoeg, vahendas Reuters.

Pulmad toimusid Mehhiko väljaande Reforma teatel 25. jaanuaril.

Paar jagas oma pulmapeost pilte ja videoid sotsiaalmeedia vahendusel. 

Fotosid ja videoid uhkest peost jagas oma Instagrami kontol just pruudi ema Alejandrina María Salazar Hernández, kes oli El Chapo esimene abikaasa.

Naise jagatud fotodel on näha katedraali ette pargitud luksuslikke soosmusautosid.

Pulma sõideti uhkete soomustatud autodega ning pidu turvasid Sinaloa kartelli palgamõrtsukad.
Pulma sõideti uhkete soomustatud autodega ning pidu turvasid Sinaloa kartelli palgamõrtsukad. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Üheks õhtuks avalikkusele suletud katedraali turvas ka terve armee Sinaloa kartelli palgamõrtsukaid, vahendas Lad Bible. 

Luksuslikul pulmapeol esines populaarne Mehhiko ansambel, toimus ilutulestikusõu ja katedraali ümber oli seotud kollane politseilint, mida kasutatakse kuriteopaikade piiramisel. 

Kuna Alejandrina ei saanud pulmas oma isaga tantsida, sest El Chapo kannab USAs eluaegset vanglakaristust, tantsis naine oma emaga. 

Alejandrina kandis pulmas valget pitskleiti ning tema juukseid kaunistas tiaara. Ka naise pulmakimp oli kokku pandud valgetest lilledest.

Culiacani roomakatoliku piiskopkonna allikas küll kinnitas peo toimumist, kuid keeldus üksikasju jagamast.

Ka õnnelik noorpaar ei ole seni pidu kommenteerinud. 

Pulmast võttis osa ka üks El Chapo poegadest, Ovidio Guzmán Lopez ning tseremoonia viis läbi Guzmáni perekonnale lähedane preester. 

Katedraali lähedal elavad ja töötavad Culiacani kodanikud ütlesid laupäeval Reutersile, et nad olid märganud ekstravagantset pulmapidu, kuid ei teadnud, kes paar oli.

«Kirik on mõeldud kõigile,» ütles Sofia, kes keeldus oma perekonnanime avalikustamast. «Kuid kirik ei tohiks kellelegi privileege anda,» lisas Sofia.

«Rahaga saab siin suvalise hoone kinni panna. See on ebaõiglane,» lisas Francisca. 

Pikaaegsetele Mehhiko vaatlejatele pakkusid pulmad taas ebamugavat meeldetuletust organiseeritud kuritegevuse mõjust riigi paljudes piirkondades, kirjutas The Guardian. 

Salajas peetud pulmad on vaatlejate hinnangul taas märk sellest, kuidas organiseeritud kuritegevus sulandub ühiskonda laiemalt ja on lähedane katoliku kirikuga, mida on pikka aega süüdistatud narkokartellide varade pesemises. 

«See on meeldetuletus sellest, kui sügavalt on kinnistunud Guzmáni perekond Sinaloa ühiskonda. Nad on tegelikult eliidi liikmed,» ütles rahvusvahelise kriisirühma Mehhiko vanemanalüütik Falko Ernst.

«Teised eliidi liikmed, sealhulgas kiriku liikmed, käsitlevad neid kui ühte enda hulgast,» lisas Ernst.

«See on olnud umbes üks paljudest Mehhiko kiriku Achilleuse kandadest – see on suhe organiseeritud kuritegevusega – umbes viimase 30 aasta jooksul,» ütles Mehhiko katoliku kirikut uuriv sotsioloog Rodolfo Soriano-Nuñez.

Guzmáni värske abikaasa tädile Blanca Margarita Cazaresele esitas USA riigikassa 2007. aastal sanktsioonid naise «keeruka rahapesu süsteemi» eest ning teda seostati Sinaloa kartelli kuulunud Ismaeli Zambada ehk El Mayo ja Victor Emilio Cazaresega. Ametlikke süüdistusi aga naisele ei esitatud. 

Sinaloa kartell on uimastikaubanduses kindlalt juhtpositsiooni hoidnud ka pärast seda, kui El Chapo mõisteti USAs vangi. Nüüd juhivad kartelli tööd tema pojad ja teised kaastöötajad. 

Eelmisel aastal võtsid sajad relvastatud Sinaloa kartelli liikmed üle poole miljoni elanikuga Culiacani linna pantvangi pärast seda, kui võimud El Chapo poja Ovidio kinni pidasid.

Mõne tunni jooksul mees vabastati.

Guzmáni tütar on aga usinalt teinud tööd kaubamärgi El Chapo 701 turuletoomisega. Jaanuaris mitmekesistas ta kaubamärgi ärivaldkonda, mis oli seni keskendunud moele ning tõi turule käsitööõlle El Chapo.

Bränd sai oma nime sellest, kui Forbes nimetas El Chapo 2009. aastal maailma rikkuselt 701. inimeseks. Väljaande hinnangul oli tema netoväärtus üks miljard dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles