Eesti tippratturi endine meeskonnakaaslane treenis koos dopingutohtriga?

Elu24
Copy
Kasahstani jalgratta profitiimi Astana liikmed (paremalt) Aleksei Lutsenko, taanlane Jakob Fuglsang , Eesti rattatuus Tanel Kangert ja itaallane Diego Rosa 2016. aasta Tour de France`il.
Kasahstani jalgratta profitiimi Astana liikmed (paremalt) Aleksei Lutsenko, taanlane Jakob Fuglsang , Eesti rattatuus Tanel Kangert ja itaallane Diego Rosa 2016. aasta Tour de France`il. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Taani jalgrattastaari Jakob Fuglsangi, kes tallab pedaale Kasahstani klubi Astana eest ning oli mitu aastat eestlase Tanel Kangerti tiimikaaslane, süüdistakse ülisoojades suhetes kurikuulsa dopinguarsti Michele Ferrariga.

Michele Ferrari oli teatavasti see mees, kes aitas sajandi jalgratturiks tituleeritud, kuid hiljem peaaegu kõikidest tiitlitest ilma jäetud USA profiratturit Lance Armstrongi mitmete lubamatute ainete hankimisel.

Ferraril lasub täielik tegutsemiskeeld aastast 2012, mil USA antidopinguagentuur süüdistas teda dopinguainete vahendamises ja nendega kaubitsemises.  

Michele Ferrarit  (paremal) kahtlustati dopinguainetega kaubitsemises juba 2004.aastal.
Michele Ferrarit  (paremal) kahtlustati dopinguainetega kaubitsemises juba 2004.aastal. Foto: NICO CASAMASSIMA/AFP/Scanpix

Taani ajaleht Politikien avaldas üleeile artikli, kus kirjutatakse, et Ferrari suhtles 2019. aasta Kataloonia velotuuril Astana meeskonnaliikmete Fuglsangi ja Aleksei Lutsenkoga, samuti oli Ferrari kohal Monacos. Siiski pole tõendeid, et Lutsenko ja Ferrari oleks koostööd teinud.

Taani väljaande Politiken kohaselt on nad rääkinud 12 tuntud rattamaailma inimesega, kes kõik kinnitavad, et Fuglsang treenis Monacos koos Ferrariga. Taani jalgrattatuus olevat teinud intervalltreeninguid sõites rattaga Itaalia arsti poolt juhitud mopeedi järel. 

Team Astana rattur Jakob Fuglsang ületams finišijooni mulluse Hispaania velotuuri 16. etapil.
Team Astana rattur Jakob Fuglsang ületams finišijooni mulluse Hispaania velotuuri 16. etapil. Foto: ANDER GILLENEA/AFPScanpix

Kasahhi meeskonna 3. veebruari avalduses öeldakse, et Astana Pro tiim võtab arvesse Taani ja Norra meedias kajastatud salajast raportit, et nende meeskonna mõned liikmed suhtlevad tiheldalt tegutsemiskeelu all oleva doktor Michele Ferrariga.

Astana lisas avalduses :«Astana Pro tiimil on litsents terveks 2020. aastaks. See tähendab, et me oleme selleks kõik tingimusied täitnud. Ühtlasi täidame kõiki võetud kohustusi, sealhulgas võitleme dopingutarvitamise vastu.»

Ka Ferrari ise võttis eile süüdistuste kohta sõna :«Ma ei ole Astana meestega töötanud koos 10 aastat. Ma pole iialgi sõitnud ei mootorratta ega mopeediga. Ma pole Monacos ega Nice`s käinud kordagi viimase 12 aasta jooksul. Samuti ei viibinud ma Kataloonia velotuuril. Kõik süüdistused teadmata huvigruppide poolt baseeruvad valel.» 

Fuglsang pole Taani ajakirjanduses avaldatud materjali kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles