VIDEO ⟩ Austraalias üritavad petised traagiliselt hukkunud laste arvelt raha teenida

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Austraalias Sydneys hukkus nädalavahetusel traagilises õnnetuses neli last. Mitmed petturid on aga laste surma kurjasti ära kasutama asunud, ning heausksetelt inimestelt tuhandeid Austraalia dollareid välja petnud.

Sydneys Oatlandis juhtus laupäeva õhtul traagiline õnnetus, kui purjus juht sõitis otsa jäätist ostma läinud lastele, kirjutas ABC News.

Õnnetuses hukkus neli last ja sai vigastada kolm last. Kolm hukkunutest Antony, Angelina ja Sienna Abdallah olid kõik ühe pere lapsed. Neljas hukkunu oli nende nõbu Veronique Sakr.

Seoses juhtunuga on mitmetel erinevatel rahakogumisplatvormidel avatud võimalus laste matuste toetuseks annetusi teha. Selles ei olekski midagi imelikku, kui need oleks pere või lähedaste avatud. 

Uus-Lõuna-Walesi politsei hoiatab aga kõiki, et laste surmaga seotud rahakogumiste taga on hoopis petturid, kes tahavad pere tragöödiast kasu lõigata. 

Näiteks ühel rahakogumise lehel, mida haldab GoGetFunding, on väidetavalt annetuste kogujaks laste ema Leila Abdallahi, kuid postituses on hukkunud poisi nimi valesti kirjutatud.

See võltsleht kandis nime «Angelina, Anthony ja Sienna matusefond» ja selle lehe kaudu on heausksed inimesed aga petturitele andnud juba üle 2000 Austraalia dollari, vahendas The Daily Telegraph.

Veel teise lehe kaudu, mis kandis nime «Abdallahi perekond» koguti umbes 400 dollarit. 

Kolme hukkunud lapse ema Leila Abdallah.
Kolme hukkunud lapse ema Leila Abdallah. Foto: kuvatõmmis videost

Samuti loodi laste ema Leila Abdallahi nime all Facebooki libakonto, mida petturid kasutasid rahakogumisplatvormide linkide levitamiseks.

Pere lähedane sõber Stephanie Zaidan ütles väljaandele, et pere on pettustest teadlik.

«Viimane asi, mida see pere praegu vajab, on mure petturite korjanduste ja teabe edastamise pärast,» rääkis Zaidan.

«Pidage meeles, mida jagate whatsapp-gruppides ja Facebookis,» lisas Zaidan.

Pere teine lähedane sõber Stuart Bond andis Facebookis teada ka õigest kogumislehest, mille kaudu saab perele annetusi teha.

«Mu kallis sõber kaotas just kolm kallist last,» kirjutas ta.

«Raha ei saa seda leevendada. Kuid see lubab nende isal Dannyl jääda oma naise ja lastega koju, kus teda praegu vajatakse. Palun aidake mul neid aidata,» kirjutas mees postituses.

Bond on pere tarbeks kogunud peaaegu 5000 dollarit.

«Ärge annetage rahakogumisplatvormide kaudu, mis ei kontrolli korjanduste koguja legitiimsust või mis ei taga, et saate oma raha tagasi, kui see osutub pettuseks,» hoiatas politsei pressiesindaja.

Lisaks palutakse kõigil, kes on annetuse teinud, võtta ühendust nii politsei kui oma pangaga, et saada raha tagasi.

Traagiline õnnetus

Politsei väitel kihutas 29-aastane Samuel Davidson laupäeval punase tule alt läbi ja sõitis lastele otsa. Kõik hukkunud ja vigastada saanud lapsed olid 9-13-aastased.

Davidsoni süüdistatakse mitmes tapmises, ohtlikus juhtimises ja joobes juhtimises.

Davidsonit hoitakse Sydney lääneosas asuvas kinnipidamisasutuses ja ta on teistest vangidest tema enda kaitseks eraldatud.

Politsei väitel ületas Davidsoni joove verest mõõdetud alkoholi sisalduse järgi  piirnormi kolm korda.

Hukkunud kolme lapse isa Daniel Abdallah käis esmaspäeva hommikul Bettington Roadil asuvas õnnetuspaigas ja luges sinna jäetud kaastundeavaldusi.

Sündmuspaigale on toodud sadu lillekimpe, küünlaid ja õhupalle. 

Ohvritele jäetud mängukarude ja muude mänguasjade hulgas olid korvpallid palvete ja armastussõnumitega hukkunud Antonyle.

Lilled ja kaisukaru hukkunud laste mälestuspaigas.
Lilled ja kaisukaru hukkunud laste mälestuspaigas. Foto: kuvatõmmis videost

Strathfieldi Santa Sabina kolledži direktor kirjutas, et Veronique oli uue kooliaasta algusest põnevil. «Veronique naeratas kõigile ja armastas oma sõpradega vestelda ja naerda,» kirjutas direktor Paulina Skerman.

«Ta osales eelmisel aastal sotsiaalse õigluse juhtimismeeskonnas ja näitas teistele tõelist eeskuju ning oli alati valmis abistama,» lisas Skerman.

Lähipäevil toimub koolis ka laste mälestusteenistus.

29-aastast Samuel William Davidsoni ootab süüdimõistmisel kuni 25-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles