Facebooki «meesteõgijad» kaaperdasid lauljatar Merlyn Uusküla näo ja keha

Elu24
Copy
Laulja Merlyn Uusküla.
Laulja Merlyn Uusküla. Foto: Toni Läänsalu

Laulja Merlyn Uusküla (35) on jännis Facebookis levivate libakontodega. Nimelt kasutavad laulja pilte mitmed «meesteõgijad» ehk meestele suunatud kontod, mis kutsuvad oma «sõpru» erinevatele 18+ veebilehekülgedele. 

Uusküla hoiatas oma sõpru isiklikul Facebooki kontol avaliku postitusega.

«Olen saanud viimastel päevadel palju kirju, kus öeldakse, et minu pildiga fake-konto soovib lisada sõbraks,» kirjutab Uusküla murelikult.

«Kui sõprade hulgas on veel inimesi, kellele on saadetud kutseid (nii Eesti kui muu nimega) siis saatke mulle kontode nimed ja reportin ka need Facebookis, kuna tegemist on identiteedivargusega.»

Laulja toob välja, et kontode sisu on «meestele suunatud» ja «kutsub klikkima 18+ veebilehtedele». 

Tundub, et Uusküla pilte on libakontode tarbeks varastatud vähemalt kolm korda. Laulja jagas oma postitusega ka libakontodest tehtud kuvatõmmiseid.

Ühel on Uusküla pilt sattunud esindama «kasutaja» Minna Pihlak (bang) kontot, teisel välismaalast ning kolmandal korral «naisterahvast» Silvi Kuuske.

Ühel kuvatõmmisel on näha ka 18+ veebilehele suunatud reklaami. «Tahad teada, miks naised seksi ajal oma silmad alati sulgevad? Sest nad ei taha õnnelikke mehi näha - leia rahuldust siit,» seisab inglise keelses postituses. 

Elu24 kirjutas 2019. aasta oktoobris, kuidas Facebookis otsivad sõpru võõrapäraste nimedega kaunid naised, kelle profiilipiltide ja sisu juurde sobiks kirjutada «alla 18 keelatud».

Veebikontstaabel Andero Sepp soovitab selliseid sõbrakutseid mitte vastu võtta. Sepp lisas toona, et naiste täpne eesmärk ei ole teada, kuid ilmselt soovitakse uutelt «sõpradelt» raha välja pressida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles