Hiinas diagnoositi esmakordselt imikul koroonaviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Koroonaviirusesse nakatunud ja arstid Hiina Pekingi ühes haiglas. Pilt on illustreeriv
Koroonaviirusesse nakatunud ja arstid Hiina Pekingi ühes haiglas. Pilt on illustreeriv Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis hakkas 2019. aasta detsembri lõpul levima koroonaviirus, millesse on Hiinas nüüd surnud üle 400 inimese ning maailmas on rohkem kui 20 000 nakatunut.

Hiina tervishoiuametnikud teatasid 3. veebruaril, et esmakordselt dianoositi uus koroonaviirus 2019-nCoV imikul, teatab newsweek.com.

Alguses olid kõige nooremad koroonaviiruse nakkuse saanud 25-aastased, hiljem 15-aastased.

Arstid diagnoosisid selle haiguse Hiina lõunaosas Guizhou provintsis Guiyangis 1-kuusel Jiang Moumoul, kes sündis selle aasta alguses.

Tüdruku hooldajad viisid ta haiglasse, kus ta sai koroonaviiruse diagnoosi ja ta pandi karantiini. Arstid jälgivad teda ööpäevaringselt.

Haigla teatel toodi see 1-kuune tüdruk Guizhousse Hiina teisest osast adopteerimiseks. Võimalik, et see tüdruk on pärit koroonaviiruse epistsentrist Wuhanist.  

Guizhou provintsis diagnoositi 3. veebruaril kokku 10 uue koroonaviirusesse nakatumist.

Viroloogide sõnul on suurem oht nakatuda koroonaviirusesse vanemaealistel ja krooniliste haiguste põdejatel.

Hiina meditsiinistatistika kohaselt on seal uude koroonaviirusse nakatunute keskmine vanus 59 eluaastat. Nakatunuid on vanuses 15  kuni 89 eluaastat.

Uus koroonaviirus on jõudnud 25 riiki ning Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas selle globaalseks terviseohuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles