Reisija leidis lennuki tualetist David Cameroni turvamehe relva

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Briti endine peaminister David Cameron
Briti endine peaminister David Cameron Foto: AFP / Scanpix

British Airwaysi lennukis, mis lendas New Yorgist Heathrow'sse, leidis eelmisel nädalal aset üsna halvasti lõppeda võinud juhtum, kui üks reisija leidis tualetist laetud relva.

Lennuki tualetist laetud relva avastanud reisija andis selle salongipersonali kätte, vahendas Metro. 

Arvatavasti asetas üks endise Briti peaministri David Cameroni turvameestest tualetti minnes laetud relva ohutuse mõttes kraanikausi kõrvale ning unustas selle sinna. 

Kuna lennuki piloot teadis, et relvastatud ohvitserid reisivad koos David Cameroniga, otsustas ta lendu jätkata.

«Oleme teadlikud juhtumist, mis leidis aset 3. veebruaril Suurbritanniasse teel olnud lennukis ja sellega seotud ametnik on sellest ajast alates operatiivkohustustest vabastatud,» kommenteeris politsei juhtunut.

«Me võtame seda asja eriti tõsiselt ja toimub sisejuurdlus.»

Daily Maili andmetel oli tegu 9 mm Glock 17 püstoliga.

«Õnneks leidis selle üks seadusekuulekas kodanik, kes tegi õigesti. Kui selle oleks leidnud keegi pahatahtlike kavatsustega inimene, võinuks see muutuda kõigi pardal viibivate inimeste jaoks väga tõsiseks vahejuhtumiks,» rääkis üks lennukis olnud reisija. 

Endise Briti peaministrina on David Cameronil õigus kasutada ööpäevaringset Scotland Yardi pakutavat relvastatud kaitset. 

Üks reisijatest, 33-aastane ärimees, ütles ajalehele The Sun: «Minu lähedal istunud mehega leidis aset tõeline tohuvabohu. Ta ütles, et leidis tualettruumist püstoli. Mõni minut hiljem astus kapten meie sektsiooni ja kinnitas, et on leitud relv – see ehmatas kõiki korralikult,» rääkis 33-aastane lennukis viibinud ärimees The Sunile.

Veel üks reisija kirjeldas, kuidas üks nende lähedal istunud mees hakkas oma telefonist näitama pilte püstolist ja kahest passist. 

«Üks oli David Cameroni oma. Ta ütles, et leidis need tualettruumist. Et need lebasid lihtsalt kraanikausi äärel,» kirjeldas lennukis olnud reisija.

Väidetavalt käis David Cameron nädalavahetusel New Yorgis koos oma naise Samanthaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles