VIDEO ⟩ Kas halb enne? Boeing 737 sattus juba kuu tagasi Istanbulis ohtlikku olukorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Pegasus Airlinesi Boeing 737-86J, mis sattus Türgi Istanbuli Saibha Gökceni  lennuväljal maandudes õnnetusse
Pegasus Airlinesi Boeing 737-86J, mis sattus Türgi Istanbuli Saibha Gökceni lennuväljal maandudes õnnetusse Foto: Depo Photos / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Türgi odavlennufirma Pegasus Airlines Boeing 737-86J lennukiga juhtus kuu tagasi ohtlik intsident, mis toona lõppes siiski õnnelikult. Nüüd, 5. veebruaril juhtus sama tüüpi lennukiga ja samas kohas õnnetus, milles hukkus kolm inimest. 

Nüüdne õnnetus leidis aset Türgis Izmirist õhku tõusnud lennukiga, mis maandus eile õhtul paduvihmas Istanbuli idaosas Sabiha Gökceni lennuväljal, kus see maandumisel süttis ja kolmeks osaks lagunes, teatab reuters.com. 

Sel lennul oli 177 inimest, kellest 171 olid reisijad ja 6 meeskonnaliikmed. Kolm inimest hukkus ja üle 100 inimese sai vigastada. 

Türgi ja USA meedia andmetel sattus kuu aja eest Istanbuli Sabiha Göckeni lennuväljal samas kohas ohtu teine Pegasus Airlinesile kuuluv Boeing 737-86J. Lennuk tõusis jaanuaris õhku Araabia Ühendemiraatide Sharjahi rahvusvaheliselt lennuväljalt ja maandus Istanbulis Sabiha Gökceni lennuväljal, sattudes libisemisse.

Siis ei juhtunud õnnetust, lennuk ei süttinud ega murdunud, vaid jäi pidama kahe maandumisraja vahel olevale muruplatsile. Keegi intsidendis ei hukknud ega saanud raskelt viga.

Pegasus Airlines on Türgi odavlennufirma, mis on tegev 20 aastat. Nad teenindavad 83 reisilennukiga 103 sihtpunkti Aasias ja Euroopas.

Firma kodulennujaam on Istanbuli Sabiha Gökcen.

Pegasus Airlinesi Boeing 737-86J, mis sattus Türgi Istanbuli Saibha Gökceni lennuväljal maandudes õnnetusse.
Pegasus Airlinesi Boeing 737-86J, mis sattus Türgi Istanbuli Saibha Gökceni lennuväljal maandudes õnnetusse. Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles