UKs sattus politsei uurimise alla Instagrami konto, mis meelitas lastelt välja alastipilte

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Instagrami logo
Instagrami logo Foto: Reuters / Scanpix

Instagramikonto «Starlett» meelitas lapsi endale pilte saatma, väites, et on modelliagentuur, kuid Suurbritannia politsei teatel ähvardasid konto taga olevad inimesed lapsi, kui need keeldusid endast alastipilte saatmast, vahendas Mirror.

Wolverhamptoni Aldersley keskkool saatis kõigile lapsevanematele sotsiaalmeediarakenduses leitud konto kohta hoiatuse, kui selgus, et mõndasid nende kooli õpilasi oli ähvardatud.

«Saime West Midlandsi politseilt sellekohase hoiatuse. Kui teie laps kasutab Instagrami, palun jagage seda teavet temaga,» edastas kooli esindaja sõnumi.

West Midlandsi politsei andmetel on neil teavet, et mitmete Staffordshire'i, Stoke'i ja Cheshire Easti keskkoolide õpilastega on Instagramis ühendust võtnud võlts modelliagentuur nimega «Starlett» või «Scarlett Bookings Agency», mis survestab noori, et need saadaksid endast ebasobivaid pilte.

Algselt palutakse lastel poseerida enda lemmikriietuses, seejärel küsitakse bikiinipilte ning lõpuks nõutakse juba alastipilte väitega, et soovitakse analüüsida laste kehatüüpe. Kui lapsed sellest keelduvad, hakatakse neid ähvardama. 

Agentuur on nüüd politsei uurimise all ning kõigile piirkonna koolidele on välja saadetud hoiatus ning palve õpilaste ja vanematega rääkida. 

«Me oleme teadlikud, et modelliagentuurina esinev võltskonto tegutseb sotsiaalmeediaplatvormil ning tahame kinnitada, et tegeleme asjaga,» teatas politsei pressiesindaja.

Kõiki vanemaid, kellel on kahtlusi, julgustatakse ühendust võtma ka CEOPga, mis on laste ekspluateerimise vastane ja veebikaitsega tegelev organisatsioon. 

Praeguseks on konto Instagramist eemaldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles