PILDID JA VIDEO ⟩ Rüselus rannaliival: Maldiivide politseiülem pidi bikiinides naise vahistamise pärast vabandama (4)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Maldiividel vahistati bikiine kandnud Briti turist
Maldiividel vahistati bikiine kandnud Briti turist Foto: PA /Scanpix

Maldiivide politseiülemal tuli vabandada intenetis kulutulena leviva video pärast, kus kolm politseinikku rannas üht bikiinides Briti naist vahistada püüavad. 

Internetis levivas videos on näha ja kuulda, kuidas Suurbritanniast pärit naine karjub teda vahistada püüdvatele politseinikele: «Sa ründad mind seksuaalselt!», vahendas Metro.

Samal ajal üritavad kolm vormis politseinikku väänlevat naist kinni hoida ning neljas üritab naise keha rätikuga varjata.

Maldiivide kohaliku uudisteteenistuse Raajje.mv andmetel arreteeriti naine neljapäeval kohaliku aja järgi pärast kella 17 «vääritu enesepaljastuse» pärast. Lisaks kahtlustati, et naine võis olla alkoholi tarvitanud. 

Maldiividel läksid kolm politseiniku vahistama üht bikiinides Briti turisti.
Maldiividel läksid kolm politseiniku vahistama üht bikiinides Briti turisti. Foto: PA / Scanpix

Politseiteenistuse volinik Mohamed Hameed edastas aga kehvasti välja kukkunud vahistamisega seoses naisele vabandused ning lisas, et tema alluvad ei lahendanud olukorda just kõige paremini.

«Vahejuhtum Maafushis, kus meie ametnikud piirasid naissoost turisti, kukkus halvasti välja. Vabandan selle pärast turisti ja avalikkuse ees,» kirjutas Hameed Twitteris.

Ta lubas, et vahistamisega seotud üksikasjad vaadatakse üle.

Kuigi Maafushi on populaarne turismipiirkond, on sealsetel saartel bikiinide kandmine rangelt keelatud. Samas on see puhkajatele mõeldud piirkondades lubatud. 

Suurbritannia valitsus on Maldiivide Vabariiki puudutavates reisinõuannetes ka märkinud, et India ookeanis asuvat riiki külastavad inimesed peaksid olema kuurordiväliseid saari külastades tähelepanelikud kohalike riietumisstandardite suhtes. 

Maldiivid on küll populaarne turismisihtkoht, kuid tegemist on siiski  islamiriigiga ja turistidel tuleb seal austada kohalikke traditsioone, tavasid, seadusi ja religioone. 

Riik koosneb umbes 1200 väikesaarest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles