KERGEM LIGIPÄÄS? ⟩ Naissoost vangivalvur lõikas vangiga seksimiseks tööpükstesse augu

Elu24
Copy
Endine vanglaametnik Stephanie Smithwhite (keskel) saabumas kohtusse.
Endine vanglaametnik Stephanie Smithwhite (keskel) saabumas kohtusse. Foto: Scott Heppell/PA/Scanpix

Suurbritannias elav endine vanglaametnik Stephanie Smithwhite (40) pandi kaheks aastaks vangi, sest naisel tekkis kinnisidee kinnipeetava vastu. Naine saatis talle erootilisi kirju, pühendas mehele tätoveeringu ning kandis kohtu sõnul auguga tööpükse, et vangiga vahetuse ajal seksida, vahendab BBC

Durhami linna lähedal asuvas vanglas HMP Frankland vanglaametnikuna töötanud Smithwhite sai kahe aastase vanglakaristuse, kuna naisel tekkis kinnipeetava Curtis Warreniga «suhe».

Varem tunnistas Smithwhite riigiametis vaid kaht üleastumist, kuid kohtus väideti eile, et naine oli «suurliiga kurjategijast» vaimustuses ja pühendas Warreni nimele koguni tätoveeringu.

Kohtus tuli ka välja, et Smitwhite töökaaslased muutusid tema suhtes kahtlustavaks ning alustasid jälitusoperatsiooni. Selle käigus nähti, kuidas Smithwhite ja Warren vahetasid kirju, mis olid väga seksuaalse alatooniga. 

Kui ohvitserid läksid Warreni kongist kirju otsima, üritas vang ühte kirjadest ära süüa. Kohtus tuli välja, et vangivalvur ja vang helistasid kolme kuu jooksul üksteisele 213 korda. 

Lisaks esitati asitõendina Smithwhite'i spetsiaalsed tööpüksid, kuhu oli lõigatud auk. Naine eitas augu lõikamist seksuaalsetel eesmärkidel, kuid kohtuniku sõnul oli raske ette kujutada, mis põhjusel see auk seal siis oli.

Smithwhite ütles tunnistades, et ta on «laastatud», kuid loodab, et suhe vangiga jätkub ka väljaspool. Naise kaitsja ütles kohtus, et Smithwhite tegi «otsusega katastroofilise vea» ja «armus vale inimesse».

Naisele esitati kaks üleastumise süüdistust, esimene oli seksuaalsuhe vangiga, mis kestis väidetavalt 2018. aasta juunist detsembrini. Teise süüdistuse sai Smitwhite selle eest, et ta ei teatanud, et Warrenil on juurdepääs salakaubaveo telefonile.

Kohtunik ütles Smitwhite'i süüdi mõistes: «Teie käitumine kujutab endas teie poolt kõige tõsisemat usalduse rikkumist.»

Warren, kellega Smitwhite'il suhe oli, kannab 13 aastast karistust narkootikumide importimise vandenõu eest ja lisaks veel kümne aastast karistust 198 miljoni naela suuruse konfiskeerimisotsuse täitmata jätmise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles