PILDID ⟩ Pakistanis päästetud Soome mägironijal on seljataga tippmodelli karjäär

Elu24
Copy
Modell Lotta Hintsa - Pakistanis kopteril ning aastate ees Miss Universumil.
Modell Lotta Hintsa - Pakistanis kopteril ning aastate ees Miss Universumil. Foto: AP/Reuters/ScanPix

Pakistanis päästeti sõjaväekopteriga Kanada ja Soome mägironijad, kirjutas meedia. Hiljem tuli välja, et soomlanna lennanud modellimaailmas suisa Miss Universumi kõrguselt.

Pakistanis Karakoramis maailma kõrguselt 12. mäetipule lõksu jäänud mägironijad päästeti eile. Nende tervis ei pidanud vastu ning paar ei suurnud enam edasi ronida. Armee kopteriga toodi alla kanadalane Donald Bowie ja soomlanna Lotta Hintsa.

Soomlannal on aga peale eeskujuliku reisimisajaloo selja taga veel kõrge lend kodumaa ja maailma modellinduses. Hintsa valiti 2013. aastal Soome esimissiks. Loomulikult jõudis Miss Soome ka suurejoonelisele Miss Universumi võistlusele, mis 2013. aastal toimus Venemaal Moskvas.

Lotta 2013. aastal Moskvas Miss Universumi iludusvõistlustel.
Lotta 2013. aastal Moskvas Miss Universumi iludusvõistlustel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Naise isa Aki Hintsa on tunnustatud arst ning töötas varem ka McLareni F-1 tiimi meedikuna. Lotta on varem meediale rääkinud, et ta sai hästi läbi vormelipiloodi Lewis Hamiltoniga. Hiljem osales ta mitmetes telesaadetes, näiteks Soome «Tantsud tähtedega» saates.

Hintsa või Näkyvä?

Lotta oli vahepeal abielus ka jäähokimängija Kristian Näkyväga. Seepärast viitavadki paljud väljaanded soomlannale nimega Lotta Näkyvä. Tegelikult läksid nad aga eelmisel aastal lahku. Nende suhe oli kestnud kaheksa ning abielu kolm aastat.

Nüüd on 32-aastane Lotta võtnud tagasi isanime ja selle järgi võib ta ka sotsiaalmeediast üles leida. Naine on väga atiivne Instagramis, kus teda jälgib üle 46000 inimese. Seal võib näha ka mitmeid kaadreid poolikuks jäänud reisist Karakorumisse.

Viimasel ajal on Lotta palju rännanud ning mägironimisega tegelenud. Naine on käinud muuseas ka Mont Blamcil. Lotta reisikaaslasel Donaldil on jälgijaid samuti 46000. Tema kasutaja annab isegi parema pildi raskustest, mida nad mägedes ületasid.

Tagasi üles