USAsse jõudnud kruiisilaeval suri meeskonnaliige, kellel kahtlustatakse koroonaviirust

Inna-Katrin Hein
Copy
Royal Caribbean kruiisifirma laev Anthem of the Seas New Jersey Bayonne'i sadamas
Royal Caribbean kruiisifirma laev Anthem of the Seas New Jersey Bayonne'i sadamas Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

Kariibi merel sõitnud kruiisilaeva Anthem of the Seas meeskonnaliige leiti surnuna, tal võis olla koroonaviirus.

Rahvusvahelise kruiisifirma Royal Carribean kruiisilaeval olnud 27 Hiina reisijale tehti koroonaviiruse test ja neli neist pandi USAs New Jerseys Bayonne’is haiglasse, kuna neil kahtlustati koroonaviirust, teatab msn.com.

Testid osutusid negatiivseks ja nad lubati laeva pardale tagasi.

Kui hiinlased olid haiglas kontrollis, leiti üks kruiisilaeva meeskonnaliige surnuna. Algul ei kahtlustatud tal koroonaviirust ja arvati, et tegemist oli õnnetusega, kuid hiljem hakati arvama, et tal võis olla koroonaviirus.

Meeskonnaliikme surma uurivad kriminalistid ning lahkamisel loodetakse tema surma põhjus teada saada.

Royal Caribbean kruiisifirma Anthem of the Seas laeva meeskonnaliikmed
Royal Caribbean kruiisifirma Anthem of the Seas laeva meeskonnaliikmed Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

USA kanali NBC4NY andmetel oli surnud mees Filipiini kodanik, kes leiti surnuna möödunud nädalalõpul laeva masinaruumist. Masinistina töötanud mehe surnukeha pandi külmikusse ja anti Bayonne’is üle politseile.

Anthem of the Seas kruiisi jätkamist on nii koroonaviiruse kui ka meeskonnaliikme surma tõttu edasi lükatud. Reisijad paigutati Bayonne'i hotellidesse. 

Veel kolme kruiisilaeva reisijatel on diagnoositud koroonaviirus ja need laevad on karantiinis. Kõige kriitilisem on olukord Jaapanis Yokohama kruiisisadamas oleval Diamond Princessil, kus nakatunuid on 130 ja nakkuse kahtlusega on 336 inimest. 

Kruiisifirma Royal Carribean teatas, et ei võta koroonaviiruse tõttu enam oma kruiisilaevade pardale Hiina, Hongkongi ja Macau kodakondsusega reisijaid.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta detsembris alguse saanud uue koroonaviiruse tõttu on nüüdseks surnud üle 900 inimese ja rohkem kui 40 000 on saanud nakkuse.

Kui 2003 levis Hiinas SARS ehk raskekujuline äge respiratoorne sündroom, siis suri selles haiguspuhangus kokku 774 inimest ja nakkuse sai 8100 inimest.

Nüüd leviv uus koroonaviirus on surnute ja nakatunutega need arvud ammu ületanud, olles seega ohtlikum ja nakkavam kui SARS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles