Vaiksel ookeanil 32 päeva merehädas olnud päästeti

Inna-Katrin Hein
Copy
Päästerõngas. Pilt on illustreeriv.
Päästerõngas. Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Vaiksel ookeanil päästeti 32 päeva merehädas olnud neli inimest, kelle kaheksa kaaslast, kaasa arvatud väikelaps hukkusid.

Grupp inimesi lahkus 22. detsembril 2019 Paapua Uus-Guineast, et sõita 100 kilomeetri kaugusel asuvale Cartereti saarestiku Hani saarele jõule tähistama, teatab theguardian.com.

Nende mootorpaat läks teekonnal ümber, osa paadis olnutest uppus kohe, ellujäänud suutsid paadi õigetpidi keerata, ronisid sinna sisse ja hakkasid vett välja kühveldama.

Paadis olnutest suri vee- ja toidupuuduse tõttu kaheksa inimest, kaasa arvatud väikelaps.

Teele läinutest jäi ellu vaid neli, kes Prantsusmaa meretaguse ala Uus-Kaledoonia vetes kalalaeva meeskonna poolt 23. jaanuaril päästeti. See nelik oli Paapua Uus-Guineast 2000 kilomeetri kaugusel.

Kalalaev viis päästetud Saalomoni saartele, kus nad pandi pealinna Honiara haiglasse.

Üks ellujäänutest Dominic Stally andis haiglas intervjuu, milles sõnas, et tal on raske meenutada kannatusi, mida neil tuli taluda.

«Kodust lahkudes olime rõõmsaid, et saime minna jõule tähistama Cartereti saarele ja me ei oleks iialgi arvanud, et meie sõit lõppeb katastroofiga,» sõnas Stally.

Päästetu lisas, et nad nägid ühe kuu jooksul merel mitut laeva, kuid neil ei olnud midagi, millega nad oleksid saanud endast märku anda.

Stally sõnul kogusid nad paadis olnud anumasse vihmavett, mida jõid ning söögiks haarasid meres olnud kookospähkleid.

«Me ei oleks ellu jäänud, kui meil ei oleks olnud vihmavett. Sellest hoolimata oli pidev janu,» sõnas  mees.

Saalomoni saarte väljaanne The Solomon Star teatas, et lisaks Dominic Stallyle jäid ellu üks naine, tema 12-aastane tütar ja 20. eluaastates mees.

Haigla esindajate teatel oli neljal päästetul veepuudus ja nad olid šokis.

Neli eluga pääsenut on pärit Bougainville’ist, kus toimus möödunud aasta lõpul rahvahääletus, mille kohaselt see saar iseseisvus Paapua Uus-Guineast.

Salomoni saarte merepääste teatel toimub aastalõpul rohkem mereõnnetusi, kuna inimesed sõidavad teistele saaretele pühi pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles