Taist Suurbritannia vanglasse toodud narkoparunil kahtlustatakse koroonaviirust

Inna-Katrin Hein
Copy
Vang. Pilt on illustreeriv
Vang. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Britist narkoparun Mark Rumble arreteeriti möödunud aasta novembris Tais Pattayas ning Tai võimud loovutasid ta sel kuul Suurbritanniale.

Briti meedia teatel pandi Rumble range režiimiga HM Prison Bullingtoni vanglasse, kus ta paar päeva pärast saabumist kokku vajus. 

Haigla arst kontrollis narkoparunit ja arvas, et vangil võib olla uue koroonaviiruse nakkus. Ta pandi alguses vangla haiglasse karantiini ning karantiin kuulutati välja ka vangla selles osas, kus tema kong oli.

Seal olevad sajad vangid ei pääse koroonaviiruse kahtluse tõttu oma kongist välja. «Vanglas on paanika, sest üks vang vajus kokku ja tal kahtlustatakse koroonaviirust,» teatas vangla siseallikas.

Vangla juhtide teatel tehti nii Rumble’ile kui ka tema kongikaaslasele koroonaviiruse test, kuid tulemusi ei ole veel. «Vanglas levib koroonaviirus tõenäoliselt kiiresti, sest on palju inimesi, kes on üksteisele väga lähedal,» sõnas vanglaametnik.

Rumble viidi vangla haiglast linnahaiglasse, kuid mis haiglaga tegemist on, seda ei avalikustatud.

HM Prison Bullingtoni vangla juhtide teatel oli veel kahel vangil sümptomeid, mis viitasid koroonaviirusele ning ka need vangid viidi vangla haiglasse.  

Tais on seni 33 inimesel diagnoositud uus koroonaviirus, mis hakkas möödunud aasta lõpul levima Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. Lisaks Hiinale on uude haigusse nakatunuid 30 riigis. Uue koroonaviiruse tagajärjel on surnud üle 1000 inimese ja nakatunuid on 43 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles