GALERII JA VIDEO ⟩ Inglismaal märatseb taas torm: kolm inimest on hukkunud, sadu evakueeritud

Elu24
Copy

Briti saari tabas taas torm. 40 m/s puhuvad tuuled ja vihm on toonud eluohtlikuid maalihkeid ja tulvasid, mis ujutavad üle terveid linnu. Hukkunud on kolm inimest. Päästjad töötavad varahommikust saati, et peresid kuivale maale tuua.

Briti ilmateenistuse teatel sadas viimase kahe päeva jooksul alla 16 cm sademeid. Tuuli on mõõdetud kuni 40 meetrit sekundis. Kõige karmimalt tabas torm Wales'i, kus Taffi jõgi ujutas täielikult üle Pontypriddi linna. Evakueeriti 600 inimest.

Kokku on Ühendkuningriigis jõus 594 tulvahoiatust, teatas The Sun. Neist mitmed on nn «punased hoiatused», mille puhul võib tulvavesi eluohtlik olla.

Hukkunuid on kolm. Üks mees leiti Kenti rannikult, teise uhasid lained Põhjamere naftaplatvormilt merre. Pühapäeva hommikul sai Walesi politsei teate, et jõevesi on mehe kaasa viinud. Tema surnukeha toodi veest hiljem välja.

Tuul ja üleujutused mõjutavad kogu liiklust. Paljud kogukonnad on muust maailmast ära lõigatud. Pühapäeva hommikuks oli edasi lükatud 170 lendu, teatas BBC. See mõjutas 25000 reisijat.

Kosed voolavad taeva poole

Sotsiaalmeedias levib massiliselt pilte ja videosid tormikahjudest. Iirimaa rannikul on salvestatud ka video, kus väike juga ei jõuagi merre. Tuul puhub kogu vee hoopis püstloodis taeva poole.

Briti Punase Risti juhi Georgie Timminsi teatel oodatakse tormi jätkumist. «Üleujutused jõuavad kõige kõrgemale tasemele esmaspäeva ja teisipäeva paiku,» vahendas Guardian. Punase Risti teatel tasub toit ja hädaabitõrvikud käepärast hoida. Päästjatele on mõnes kohas isegi reservväelased appi kutsutud.

Torm liigub edasi ida suunas. Eesti ilmateenistus on andnud tormihoiatuse Lääne-Eestile. Tuuled võivad tõusta 25 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles