95-aastase hooldekodu patsiendi tapnud mees nimetas tegu oma elu eesmärgiks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
William Hawkins tappis 95-aastase mehe ja nimetas seda oma elu suurikas saavutuseks.
William Hawkins tappis 95-aastase mehe ja nimetas seda oma elu suurikas saavutuseks. Foto: AP/Scanpix

Üks Florida mees tunnistas, et tappis oma endise pruudi 95-aastase armukese, sest mees oli kõigis tema hädades süüdi ja tapatööga täitis ta oma elu eesmärgi.  

47-aastane William Hawkins sisenes 5. jaanuaril Florida hooldekodusse, kõndis personalist mööda, sisenes oma endise pruudi 95-aastase peigmehe tuppa ja lämmatas mehe surnuks, vahendas BuzzFeed.

Meest märganud hooldekodu töötaja hüüdis, et keegi helistaks häirekeskusesse, kui nägi, kuidas Hawkins hooldekodu patsienti lämmatas. 

Vaatamata tabamispüüdlustele õnnestus Hawkinsil enne politsei saabumist hooldekodust põgeneda. 

Hawkinsist sai kiiresti kuriteo kahtlusalune, kui 95-aastase ohvri pruut rääkis politseile, et tal tekkis sisetunne, et mees üritab tema kallimat tappa.

Pole küll täpselt teada, mis oli Hawkinsi peamine motiiv Robert Morelli tapmisel, kuid ta nägi selle toime panemisel kõvasti vaeva. 

«Ütleme nii, et sa oled terve elu tahtnud ronida Mount Everesti tippu. Ja kuidas sa end tunneksid, kui lõpuks jõuad sinna,» kirjeldas Hawkins oma õele tunnet, mis teda valdas pärast kuriteo sooritamist.

Ta rääkis oma õele, et oli Morelli tapmist juba aastaid kavandanud, sest süüdistab meest kõigis oma ebaõnnestumistes.

«Tema on põhjus, miks ma olen see, kes ma olen,» ütles ta väidetavalt ülestunnistuses. «Ta on põhjus, miks mu elu nii sassis on, okei? Ta on põhjus, miks mind pidevalt n*********. Nii et ma hoolitsesin selle eest ise,» rääkis Hawkins.

30. jaanuaril esitati Hawkinsile süüdistus esimese astme mõrvas.

Morelli oli oma pruudiga avatud suhtes olnud umbes 15 aastat. 95-aastane Robert Morelli asus Florida Port St. Lucie osariigi Tiffany Halli hooldus- ja rehabilitatsioonikeskusesse elama eelmise aasta septembris. 

Naine rääkis politseile, et ta oli Hawkinsiga suhtes umbes viis kuud, kuid lõpetas suhte umbes kolm kuud enne tapmist.

Vaatamata suhte purunemisele käis Hawkins endiselt naise korteris, kus see oli elanud oma 95-aastase peigmehega. Hawkins käis korteris ka mõni tund enne tapatööd. 

4. jaanuari hommikul ronis mees magamistoa akna kaudu korterisse. Naine rääkis politseile, et jooksis appi kutsuma kahte sõpra, kes sel hetkel samuti korteris viibisid. Seepeale põgenes Hawkins korterist, kuid haaras endaga kaasa naisele kuulunud Cadillaci võtmed.

Hiljem samal päeval naasis Hawkins korterisse välisukse kaudu ja läks duši alla. Naise sõnul kartis ta Hawkinsit, mistõttu ei keelanud ta meest. 

Korteris olles nägi Hawkins seal insuliinisüstlaid, mis olid mõeldud naise haige kassi raviks, ja soovitas, et naine võiks nendega hoopis oma peigmehe tappa.

Kui Hawkins oli taas naise autoga minema sõitnud, helistas naine hooldekodusse, sest kartis, et Hawkins võib Morellile viga teha.

Hooldekodu töötajad tunnistasid politseile, et said kõne, aga nad ei tundnud Hawkinsit ära.

Seni on ka teadmata, kuidas õnnestus Hawkinsil lukustatud ustega hooldekodusse pääseda. 

Kui üks töötajatest jälitas meest hoolealuse tuppa, et teada saada, kuidas mees sisse sai ja keda ta vaatama tuli, leidis ta Hawkinsi hoopis Morelli voodist, kus ta meest lämmatas.

Hawkinsil õnnestus samal ajal kui personal üritas ohvri elu päästa, majast märkamatult välja kõndida. 

Politsei vahistas Hawkinsi kaks päeva hiljem mehe tädile kuulunud kuurist, kuhu ta oli sisse murdnud. Oma endise pruudi auto oli Hawkins aga lähedalasuvasse järve uputanud. 

Järgmisel päeval pärast vahistamist võttis politseiga ühendust Hawkinsi õde, kes oli oma venna sooritatud kuriteost teleuudistest kuulnud ning pakkus ametivõimudele, et aitab neil perekonnast võõrdunud venna kuriteo uurimisega. 

Nii istuski Hawkinsi õde oma vennaga 9. jaanuaril kahekesi St. Lucie maakonna vangla kongis ja ei läinud kaua aega, kuni vend tunnistas tapmise üles. 

Hawkins väitis, et ta jälgis Morellit juba aastaid ja et ta oli alles hakanud oma tüdruksõbraga kohtuma, et Morellile lähedale pääseda.  

«Olen teda oksendamiseni jälitanud,» seletas ta. 

«Ma hakkasin temaga (Morelli pruudiga) kohtamas käima, sest ta oli seal lähedal,» rääkis Hawkins. 

Mehe esialgse plaani järgi kavatses ta ohvri kanüüli insuliini süstida, kuid Morelli hakkas mehele vastu. 

«Keegi ei oleks kunagi teada saanud, aga ta võitles vastu,» sõnas ta. 

«Ta võitles minuga, tead. Ta võitles minuga kõvasti,» lisas Hawkins.

Vahistamismääruse kohaselt leidsid politseinikud Morelli voodi lähedalt insuliinisüstla.

Siis otsustas Hawkins aga hoopis padja kasuks.

«Kas sa surusid talle padja näkku?» küsis õde.

«Jah, ma tegin seda,» vastas tapja.

Seejärel rääkis Hawkins oma õele, kuidas Morelli tapmine teda tundma pani. Ta rääkis, kuidas tapmisele mõtlemine teda varem ejakuleerima pani.

«Ma tahtsin nii väga oma käed tema kuradi kõri ümber panna,» rääkis Hawkins õele. 

«Ma täitsin oma elu eesmärgi, okei. Mis iganes minuga nüüd juhtub, siis see kõik on hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles