25 AASTAT TEADMATUST ⟩ Inglismaal sai lahenduse 6-aastase lapse mõrvajuhtum

Elu24
Copy
Rikki Neave mõrvati 1994. aastal. Tema mõrv oli Inglismaal lahendamata 25 aastat, kuid 17. veebruaril võeti vahi alla poisi mõrvas süüdistatav.
Rikki Neave mõrvati 1994. aastal. Tema mõrv oli Inglismaal lahendamata 25 aastat, kuid 17. veebruaril võeti vahi alla poisi mõrvas süüdistatav. Foto: PA/Scanpix

Inglismaal sai lõpuks lahenduse veerand sajandit lahendamata mõrvajuhtum. Nimelt vahistati esmaspäeval 38-aastane mees, keda süüdistatakse 6-aastase Rikki Neave'i tapmises 1994. aastal, vahendab The Guardian.

17. veebruaril esitas Bedfordshire'i, Cambridgeshire'i ja Hertfordshire'i raskete kuritegude üksus 38-aastasele James Watsonile, kel ei ole fikseeritud aadressi, mõrvasüüdistuse. Watsoni süüdistatakse 6-aastase Rikki Neave'i mõrvamises 1994. aastal. 

James Watson aastaid tagasi. Esmaspäeval vahistati Watson süüdistatuna 6-aastase poisi mõrvas, mis leidis aset 1994. aastal.
James Watson aastaid tagasi. Esmaspäeval vahistati Watson süüdistatuna 6-aastase poisi mõrvas, mis leidis aset 1994. aastal. Foto: SWNS.com/Scanpix

Rikki alasti surnukeha leiti 1994. aasta novembris Peterboroughsi linnas asuvast metsarajalt. Poiss oli kõigest minutite kaugusel oma kodust. 

Viimati nähti Rikkit päev varem, kui ta hommikul umbes kella üheksa ajal kooli poole kõndis. Lahkamisel leiti, et poiss kägistati surnuks. Tema koolivorm oli visatud lähedalasuvasse prügikasti.

Rikki ema Ruth Neave'ile (49) esitati 90ndatel mõrvasüüdistus, kuid vandekohus ema poja mõrvas süüdi ei mõistnud. Kohtus tunnistas aga Ruth enda süüd Rikki ja tema kahe õe vastu toime pandud julmuses ning naine mõisteti seitsmeks aastaks vangi.

Kui Ruth 2000. aastal vanglast välja sai, palus ta teavet oma poja tapja kohta – vastuse sai ema alles 20 aastat hiljem.

Politsei võttis lahendamata juhtumi taas käsile 2014. aastal ning asus 2015. aastal Rikki mõrva ametlikult uuesti uurima.

James Watson teismelisena. Watsonile esitati süüdistus 25 aastat lahendamata olnud Rikki Neave'i mõrvas.
James Watson teismelisena. Watsonile esitati süüdistus 25 aastat lahendamata olnud Rikki Neave'i mõrvas. Foto: SWNS.com/Scanpix

Peaprokurör Chris Long ütles juhtumi kohta järgmist: «Pärast Rikki Neave surma 1994. aasta novembris Peterboroughs anti täna (17. veebruaril - toim) luba süüdistada mõrvas 38-aastast James Watsonit. Rikki Neave perekonda on teavitatud.»

«See otsus tehti pärast kõikide asitõendite põhjalikku ülevaatamist, mille Cambridgeshire'i politsei lahendamata juhtumi läbivaatamisel ning sellele järgnenud pika ja keeruka uurimise tulemusel leidis.»

Rikki ema Ruth ütles The Sunile, et ta on «hämmingus» ning «täiesti tuim» ja lisas, et «uudis ei ole veel kohale jõudnud».

Watson ilmub kohtusse juba neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles