MANIAKK ⟩ Šoti endine esimene minister astus kohtu ette, sest ei suutnud oma käsi naistest eemale hoida

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Šoti endine esimene minister Alex Salmond astus teisipäeval kohtu ette. Meest saatis kohtus abikaasa Moira.
Šoti endine esimene minister Alex Salmond astus teisipäeval kohtu ette. Meest saatis kohtus abikaasa Moira. Foto: PA / Scanpix

Endine Šoti esimene minister Alex Salmond astus teisipäeval kohtu ette, et seista silmitsi seksuaalkuritegude süüdistustega, sealhulgas ka vägistamiskatse süüdistusega.

65-aastane Alex Salmond saabus Glasgow kõrgemasse kohtusse eelistungile koos abikaasa Moiraga ja neid saatnud politseinikega, vahendas The Sun.

Salmondi süüdistatakse ühes vägistamiskatses, ühes vägistamiskavatsusega seksuaalses kallaletungis, kümnes seksuaalses kallaletungis ja kahes vääritus kallaletungis.

Väidetavalt on süüdistusega seotud kümme naist, kelle sõnul jäävad Salmondi kuriteod ajavahemikku juuni 2008 kuni november 2014.

Salmond eitab kõiki süüdistusi ja eelmise aasta novembris lubas endine minister avalikult, et kaitseb oma seisukohta «jõuliselt».

Prokuröride sõnul üritas Salmond üht naist vägistada 2014. aasta juunis Bute majas Edinburgis, mis oli tema ametlik elukoht esimese ministrina. 

Süüdistuse kohaselt takistas Salmond korduvalt naist, kui see lahkuda soovis, katsus naise rinda ning keha ja võttis nii endal kui naisel riided seljast. 

Väidetavalt üritas Salmond end naise peale suruda, lükates naise voodisse. Seepeale hoidis alasti Salmond naist õlast kinni ning viskus talle peale. 

Teise süüdistuse kohaselt ründas Salmondsama aasta maist veel teist naist seksuaalselt.  Ministri residentsis olles pani ta naise riiete ja aluspesu alla, puudutas naise rinda, silitas korduvalt ohvri jalga ja suudles kaela. 

2013. aasta detsembris üritas Salmond üht naist Bute majas vägistada. Väidetavalt rüseles ta naisega pärast seda, kui oli tal palunud voodile istuda ja üritas naise klieti üles tõmmata ning tegi ohvrile seksuaalseid märkusi.

Lisaks süüdistatakse Salmondi selles, et ta ründas umbes samal ajal veel üht naist seksuaalselt, keda ta suudles vägisi.

Sarnaseid süüdistusi on mehele esitatud veel mitmeid, kus ta on kasutanud naiste mahasurumiseks vägivalda. 

Kuid enne Šoti esimese ministri residentsi naiste toomist jõudis Salmond ka mitmes erinevas episoodis katsuda naisi ebasündsalt ka avalikes kohtaes. Näiteks 2011. aasta veebruaris katsus mees ühe naise jalga ebasündsal moel Edinburghi Holyrood Roadi ja Waverley rongijaama vahel liikunud mootorsõidukis.

Salmond valiti Šoti esimeks ministriks 2007. aastal ja ta oli võimul seitse ja pool aastat. 

Lisaks oli mees ministriksoleku ajal tunginud seksuaalselt kallale veel ühele naisele 2014. aasta novembris Stirlingi lossis, kus ta väidetavalt katsus ka naise tagumikku.

Salmond abiellus abikaasa Moiraga 1981. aastal ja nad elavad ümberehitatud veskis Aberdeenshireris asuvas Stricheni külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles