Peterburi staadionikatastroof valmistab Venemaa miljardärile rohkelt probleeme

Elu24
Copy
Endine Petersburgski kontserdihoone, millest pidi saama maailma suurim jäähokihall, varises kokku 31. jaanuaril 2020.
Endine Petersburgski kontserdihoone, millest pidi saama maailma suurim jäähokihall, varises kokku 31. jaanuaril 2020. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/Scanpix

Venemaal, Peterburis jaanuarikuu viimasel päeval kokku varisenud staadioniõnnetuses sai surma vähemalt üks inimene, 29 -aastane Matvei Kutšerov. Staadionit ehitava firma omanikule ja miljardärile Gennadi Timtšenkole tähendab õnnetus rohkelt probleeme.

Elu24 kirjutas õnnetusest veebruari alguses ning lisas ka video, mille siinkohal veelkord ära toome:  

Autoriteetne väljaanne Sports Illustrated teatas, et staadioni kokkuvarisemine tähendab soome-vene miljardärile Gennadi Timtšenkole palju probleeme.

Vana staadioni lammutamise ja uue, maailma kõige suurema jäähalli ehitamise lepingud kuuluvad SI andmetel miljardäri omanduses olevale ettevõttele SKA Arena LLC-le.

Venemaa miljardär Gennadi Timtšenko (vasakul) ärimeeste kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga (esiplaanil).
Venemaa miljardär Gennadi Timtšenko (vasakul) ärimeeste kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga (esiplaanil). Foto: SERGEI KARPUKHIN/AP

Tuginedes kindlale allikale, teatas SI, et Timtšenko jääb ilma kuulsa jäähokiklubi Peterburi SKA või maailma tugevuselt teiseks peetava hokiliiga Kontinentaalse Jäähoki Liiga (KHL) juhatuse esimehe kohast. Või jääb ilma isegi mõlemast korraga. SI andmetel on mängus ka Venemaa presidendi Vladimir Putini käsi, kelle soosikuks Timtšenkot on seni peetud. 

Peterburis sündinud Putini lemmikmeeskonnaks on Peterburi SKA. SI andmetel on juba Peterburi klubi vahetanud juhatajat, selleks on nüüd samuti Putini lähikonda kuuluv Roman Rotenberg, kes varem oli Soome jäähokiklubi Helsingi Jokerit vähemusosanik. Rotenberg on Peterburi SKA ja Venemaa jäähokiliidu viitsepresident ja Venemaa  jäähokikoondise mänedzer. 

Peterburi hokiklubi SKA president GennadiTimtšenko (paremal ees) hokiliiga KHLi trofee Gagarini karikaga 2015. aastal. Vasakul (ees) uus SKA boss Roman Rotenberg.
Peterburi hokiklubi SKA president GennadiTimtšenko (paremal ees) hokiliiga KHLi trofee Gagarini karikaga 2015. aastal. Vasakul (ees) uus SKA boss Roman Rotenberg. Foto: Pyotr Kovalev/Pyotr Kovalev/TASS/Scanpix

Timtšenkol on nii palju siiski õnne, et staadionil hukkunud töölise surma põhjustamises süüdistatuna ta kohtu alla minema ei pea, lisas SI. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles