Vähefännatud Serbia tennisetäht: tahan, et publik oleks minu poolt

Copy
Australian Openi tenniseturniiri finaalis tuli Djokovicil žestikuleerida, et publik vait oleks.
Australian Openi tenniseturniiri finaalis tuli Djokovicil žestikuleerida, et publik vait oleks. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Maailma tennise edetabeli mängija number üks Novak Djokovic tunnistas teisipäeval Belgradis omanimelises tenniseakadeemias toimunud pressikonverentsil, et teda toetatakse tunduvalt vähem, kui sama generatsiooni tennisetippe Roger Federeri või Rafael Nadali. 

«Olen meediast lugenud, et ma ei meeldi tennisefännidele nii palju, kui Federer või Nadal. Päris nii see siiski ei ole, eriti, mis puudutab elu väljaspool tenniseareeni,» rääkis serblane.

«Isegi kui see oleks tõsi, siis miks lisada õli tulle?»

«Ei tahaks negatiivseid emotsioone üles kütta. Ma ei kanna vimma inimeste peale, kes ei ole minu poolt. Pean tunnistama, et tunnen piinlikkust oma eelnevate reaktsioonide tõttu, kui olen publiku peale närvi läinud ja enesekontrolli kaotanud,» lisas Djokovic.  

Tennisetäht oli nõus, et tal on olnud olulisi mänge, kus teda on toetatud vähem, kui tema vastaseid. «On vaieldamatu fakt, et mängudes Federeriga või Nadaliga on valdav enamus publikust nende poolt. Aga see ei tähenda, et tennisefännid mind vihkaksid.»

Veebruari alguses peetud Austraalia lahtiste meistrivõistluste finaalis austerlase Dominic Thiemiga oli areenile kogunenud pealtvaatajaskond valjuhäälselt Thiem poolt ning rõõmustas pea iga Djokovici ebaõnnestumise üle - vaatamata sellele oli 32-aastane serblane võidukas.

Sarnane atmosfäär oli ka mullu Wimbledoni turniiri finaali ajal. Djokivic pidi lisaks Šveitsi tennisemaestro Roger Federeriga võitlust pidama ka publikuga.

«Kui nad hüüdsid «Roger, Roger!», sundisin ennast uskuma, et kuulen publikut hüüdmas «Novak! Novak!», ütles Djokovic.

2019 Wimbledoni meeste üksikmängu finaal. Võidukas Djokovic tänab Federeri matši eest.
2019 Wimbledoni meeste üksikmängu finaal. Võidukas Djokovic tänab Federeri matši eest. Foto: via www.imago-images.de/imago images / Colorsport/Scanpix

«Ausalt öeldes eelistan, et publik oleks minu poolel. Sest kes meist tahaks, et 10 000 inimest on tema vastu. Ikka soovime, et nad oleks meie poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles