AASTA HALVIM ISA ⟩ Mees jättis oma teismelise tütre lennujaama ja läks ise puhkusereisile

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Lennujaamas ootaja. Pilt on illustreeriv.
Lennujaamas ootaja. Pilt on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias otsustas üks kaua raha kogunud pere, et nüüd on õige aeg välismaale puhkusereisile minna. Neil polnud aga reisi eel õrna aimugi, et peavad ühe lastest maha jätma, sest 14-aastase tüdruku reisidokument kaotas kohe kehtivuse, vahendas Mirror.

Puhkusele minek hõlmab endas tavaliselt palju planeerimist – alates pakkimisest ja lendude broneerimisest kuni igaühe passi kontrollimiseni. Ka see pere arvas, et neil on kõik korras ja kontrollitud. Kuid alles lennujaamas selgus, et pereisa vanima, 14-aastase, tütre pass hakkas kehtivust kaotama, mistõttu ei lubatud tüdrukut lennukisse. 

Kahe noorema, 9-aastase ja 11-aastase, lapse passid olid uued ja nendega probleemi ei olnud, kuid vanema tütre passi kohta ei olnud pereisal aimugi, et tema eelmisest kooselust pärit tütre ema võiks reisidokumendi kehtivusaja kohta valeinfot anda. 

Isa selgitas, et kui ta palus endisel elukaaslasel veebis oma tütre passi üksikasjad täita, keeldus naine ja andis talle ainult kehtivusaja. Sealjuures kinnitas naine, et tütre pass kehtib veel aasta aega. Kõik kulges plaanipäraselt, kuni lennuväljale jõudes juhtus katastroof.

Alles seal selgus, et 14-aastase tütre pass kaotab kehtivuse kahe kuu pärast. See tähendas aga ainult ühte. Lennufirma ei lubanud teismelist lennukisse, sest reisidokument peab reisides kehtima veel vähemalt pool aastat.

Kalli puhkuse eest ei olnud aga võimalik raha tagasi saada. Isa uus abikaasa ja kahe noorema lapse ema arvas seepeale, et pere võiks kogu reisi tühistada, sest naine ei soovinud esimest korda koos lastega üksi välismaale sõita.

Abikaasad otsustasid pärast omavahel asja arutamist, et lähevad ikkagi reisile ja nii jättiski isa oma vanema tütre üksi lennujaama. 

«Muidugi oli mu tütar väga ärritunud ja ma lubasin viia ta mõnele teisele reisile, kui ta pass on uuendatud, kuid ilmselgelt ei teinud see ta tuju heaks,» rääkis isa.

Seejärel palus mees oma isa, et see teismelise lennujaamast koju tagasi viiks. 

Isa tunnistas, et tegelikult tegi selline otsus teda kurvaks ja teda hurjutasid selle eest ka mitmed teised pereliikmed. 

Kui pere puhkusereisilt tagasi tuli, keeldus tütar isaga rääkimast ega soovinud ka kokku saada.

Tütar rääkis, et soovib isegi kooli vahetada, sest teised lapsed narrivad teda ja süüdistavad reisile mineku kohta valetamises. 

«Ainult minu nooremad lapsed nautisid reisi. Mina ja mu abikaasa olime väga ärritunud, sest mu tütar ei räägi enam meiega,» tunnistas isa. 

Kuigi mees oli lennujaamas kindel, et tegi õige otsuse, on ta selles nüüd kahtlema hakanud ja pöördus Redditis inimeste poole nõu saamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles