VAHVAD SELGITUSED ⟩ Eesti laskesuusataja kummaline äpardus MMil

Elu24
Copy
Eesti naislaskesuusataja Grete Gaim tegi oma ainsa stardi MMil naiste 4x6 teatesõidus.
Eesti naislaskesuusataja Grete Gaim tegi oma ainsa stardi MMil naiste 4x6 teatesõidus. Foto: Christian Einecke via www.imago-images.de/imago images/CEPix/Scanpix

Pühapäeval lõppesid Itaalias Anterselvas laskesuusatamise maailmameistrivõistlused. Ühe kummastava äpardusega sai MMil hakkama eestlanna Grete Gaim, kelle vea tõttu diskvalifitseeriti terve Eesti teatenaiskond.

Grete Gaim sõitis laupäeval Eesti naiskonna ankrunaisena neljandat vahetust ning viimases püstilaskmise tiirus tabas ta neli märki viiest, kuid jättis laskmata ühe lisapadruni. Laskesuusatamise reeglid näevad ette, et kui kõikidele märkidele pole pihta saadud, tuleb kasutada ka lisapadruneid, mida on kokku kolm. 

Kuid Grete Gaim ajas midagi sassi ning tormas tiirust minema nii, et jättis lisapadruni kasutamata. 

Nii saigi Eesti naiskond disklahvi. Tõsi, kaotada midagi peale edetabelipunktide polnud, sest Eesti oli niigi rajal olevatest võistkondadest viimasel kohal. 

Toredad vastused

Grete Gaim ise kommenteeris oma eksimust ERRile antud usutluses vahvalt: «Viimases tiirus lasin äkki neli tükki mööda ja automaatselt mõtlesin, et mul on kaks trahviringi - ma ei tea miks. Ma lasin need kaks lisa ära ja ma ei tea. Ma püüdsin nii keskendunud olla, kui võimalik, aga võib-olla olin liiga keskendunud.»

Kuigi Gaim ületas finišijoone, et läinud eestlannade võistlus arvesse. Kui Gaimi käest küsiti, millal ta teada sai, et eestlannad on diskvalifitseeritud, vastas Eesti laskesuusaneiu: «Ei saa öelda seda. See ei ole vist tegelikult legaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles