VIDEO ⟩ Rammstein ja Van Halen aitasid USA endisel merejalaväelasel maailmarekordit püstitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Plangu asend. Pilt on illustreeriv
Plangu asend. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikides püstitas endine merejalaväelane George Hood planguasendi rekordi, olles sellises asendis järjest üle kaheksa tunni

Illinoisist Naperville’ist pärit 62-aastase mehe sõnul ei olnud ta oma sõjaväelase karjääri ajal nii heas füüsilises vormis kui nüüd, teatab cnn.com.

Guinnessi rekordite organisatsioon kinnitas Hoodi rekordi, mis oli 8 tundi, 15 muntit ja 15 sekundit.

Naiste planguasendi rekord on kanadalanna Dana Glowacka käes. Ta püstitas rekordi ajaga 4 tundi, 19 minutit ja 55 sekundit möödunud aastal.

USA endine merejalaväelane ja narkokontrolliameti agent Hood alustas planguasendi rekordite püstitamist 2011. Siis suutis ta selles asendis olla 1 tunni ja 20 minutit.

2016. aastal jäi ta alla hiinlasele Mao Weidongile, kes oli planguasendis 8 tundi, 1 minuti ja 1 sekundi.

Hoodi sõnul otsustas ta püstitada maailmarekordi, treenides 18 kuu jooksul päevas 7 tundi.

«Lisaks planguasendis olemisele tegin iga päev 700 kätekõverdust, 2000 kõhulihaste harjutust ja 500 jalalihaste harjutust. Treenisin nii üla- kui alakeha,» selgitas ameeriklane.

Enne rekordi püstitamist oli ta kokku 2100 tundi planguasendis.

Ameeriklase sõnul aitas tal treenida ja rekordit saavutada Saksa industrial metal'i ansambel Rammstein ja raskeroki ansambel Van Halen, mille muusikat ta kuulas.  

Rammstein esinemas 5. detsembril 2019 Saksamaal Hannoveris
Rammstein esinemas 5. detsembril 2019 Saksamaal Hannoveris Foto: Ulrich Stamm via www.imago-images.de/imago images/Future Image/Scanpix

«Mida ma tegin, kui treenimise ajal raskeks läks? Panin muusika mängima ja keerasin põhja. Tekkis tunne nagu oleksin rokk-kontserdil. Oma unistustes oli 1980. aastate rokkstaar. Igatahes lõpuks ma olin seda 8 tundi, 15 minutit ja 15 sekundit,» teatas Hood.

Hoodi eesmärgiks oli oma rekordiga tõsta inimeste teadlikkust vaimse tervise probleemidest.

Mehe sõnul oli ta aastaid sõjaväes ja töötas narkokontrolli ametis, kus puutus kokku ka vaimse tervise probleemidega isikutega, keda sageli stigmatiseeritakse.

Ta otsustas oma rekordi püstitada 515 Fitness jõusaalis, mis tegeleb vaimse tervise probleemidega läbi treenimise ning professionaalsete psühholoogide ja psühhiaatrite abi pakkumise.

Pärast planguasendi rekordit tegi ta veel 75 kätekõverdust, näidates kui heas kehalises vormis ta on.

Hoodi teatel tahab ta järgmisena teha ühe tunni jooksul rekordarv kätekõverdusi. Praegune kätekõverduste rekord ühes tunnis on 2806.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles