Matusebüroo ees suitsu teinud leinajad said politseilt ebameeldiva üllatuse

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ann Bentley ja John Harpur said matusebüroo ees suitsetamise eest trahvi.
Ann Bentley ja John Harpur said matusebüroo ees suitsetamise eest trahvi. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannias tegi üks matusel olnud paar parajasti õues suitsu ja hakkas majja tagasi minema, kui avastas ootamatult, et politsei neid jälitas ja suitsetamise eest krõbeda trahvi määras. 

Ann Bentley ja John Harpur jalutasid tagasi Burnley kalmistul asunud matusebüroos toimunud matustele, kui neile lähenesid politseinikud, kes ulatasid paarile trahvikviitungid summas 80 naela, vahendas The Sun.

Turvakaamerasalvestiselt on näha, et võimuesindajad jälitasid suitsu teinud paari ja järgnesid neile isegi majja, justkui oodates, et saaks neid trahvida. 

Ann Bentley, kes leinas nende sõpra Dougie Wise'i, ütles Lancashire Telegraphile, et ilmselt jälgisid politseinikud neid juba mõnda aega, sest jõudsid neile nii kiiresti järele. 

«Üks ohvitser rääkis kõigepealt Johniga ja süüdistas meid risustamises, öeldes, et viskasime konid kõnniteele, mitte lillepottidesse,» rääkis Bentley. Paar viskas aga konid justnimelt matusebüroo ette pandud lillepotti. 

Naise sõnul oli ta juba tuppa jõudnud, kui üks politseinikest järgnes talle. 

«Ma ei suutnud seda uskuda, kui ta ütles mulle, et ma sain 80 naelsterlingi suuruse trahvi,» rääkis Bentley, kuidas neid matuste ajal alandati.

Politseinikud järgnesid paarile matusebüroosse ja andsid neile seal trahvid üle.
Politseinikud järgnesid paarile matusebüroosse ja andsid neile seal trahvid üle. Foto: SWNS / Scanpix

Kahe politseiniku tegu taunis ka matusebüroo juhataja Steve Alderson, kes kaitses paari kinnitades, et lillepotid, kuhu konid poetati, kuuluvad neile ja on eraomand. 

«Trahvida leinajaid, kelle jaoks on see aeg niigi traagiline, ei ole kena,» sõnas Alderson.

Burnley volikogu palus John Harpurilt ja Ann Bentleylt vabandust trahvide väljastamise pärast ja tühistas need. 

«Lahendasime selle olukorra niipea, kui meile asjast teada anti ja vastavalt meie menetlustele tühistati trahvid viivitamatult,» ütles volikogu pressiesindaja. 

Lisaks paluti vabandust Harpurilt ja Bentleylt ning naisele saadeti ka lilled koos kaardiga, kuhu oli kirjutatud «Vabandust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles