Alkohoolikust NHLi mängija tõusis klubi sangariks

Copy
Jäähokiklubi Ottawa Senatorsi parem äär Bobby Ryan (nr 9 keskel käsi püsti) tähistab visatud väravat.
Jäähokiklubi Ottawa Senatorsi parem äär Bobby Ryan (nr 9 keskel käsi püsti) tähistab visatud väravat. Foto: FRED CHARTRAND/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Läinud öises jäähokiliiga NHL matšis Ottawa Senatorsi ja Vancouveri Canucksi  vahel väljus võitjana Ottawa tulemusega 5:2. Mängu kangelaseks tõusis Senatorsi staar Bobby Ryan, kes viskas kolm väravat.

Kübaratrikiga hakkama saanud ameeriklane mängis alles oma teise matši pärast 2019. aasta novembrit. Eelmisel nädalal andis Ryan avalikkusele teada, et on alkohoolik ning läbis hooaja keskel paarikuise võõrutusravi.

«Üksinda ei ole võimalik sellest välja tulla,» ütles Ryan eelmise nädala reedel tehtud pöördumises. «Võitlesin alkoholismiga pikki aastaid. Lõpuks sain aru, et vajan abi, sest ise ei suutnud pudelit suult võtta.»

«Võib öelda, et mul oli paanikahoog, kuid tegelikult sain aru, et rada, mida mööda käisin, ei vii kaugele. Ma ei räägi siin sportlaskarjäärist vaid oma elust tervikuna. Ei tahtnud nii jätkata. Tundsin pidevalt süütunnet, häbenesin ennast. Sundisin end kaine olema, rekord oli 12 päeva! Ja siis komistasin jälle pudeli otsa. Lõpp oleks kole olnud,» rääkis 32-aastane ameeriklane, kes eile viskas oma meeskonna kasuks kolm väravat. 

Ryan on mänginud NHLi karjääri jooksul 826 mängus, tema aastapalk on 7,75 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles