Ettevõtlik Tartu naine pani käima isetehtud maskide äri

Elu24
Copy
Käsitöömaskid
Käsitöömaskid Foto: Merit Lehtsaar/Facebook

Müügigruppi Tartu Kuulutaja on ilmunud kuulutus, kus pakutakse kodumaiseid ja käsitööna valminud respiraatoreid. Kas oskakski leida paremat aega - koroonaviiruse levikuga on neist saanud tõeline moevool!

Tartlane Merit Lehtsaar kuulutab, et teeb tellijale valmis puntra kodukootud kaitsemaske. Nelipaki eest küsib naine 5 eurot. Maailmas on selliste maskide järele praegu kõva nõudlus, kuigi Eesti tänavatele uusim kõrgmood veel levinud ei ole.

"Minu laps kannab neid talvel, et oleks soe. Viiruste vastu on hea, tolmu eest kaitseb," kirjeldab Merit maskide kasutust. Tõepoolest, paljudes Aasia linnades levisid maskid ka ammu enne kardetud viirusepuhangut.

Siiski tuleb meeles pidada, et koroonaviiruse vastu sellised kerged maskid otseselt ei aita. Maailma Terviseorganisatsiooni esindaja Venemaal teatas just, et kaitsemaskide efekt ei ole mingil viisil tõestatud.

Neid on mõistlik kanda pigem nakatunutel ja arstidel. Teiste jaoks tekitavad need aga põhjendamatu turvatunde. Seda silmas pidades võib aga end ootamatult talvise õhu eest sooja maski taha peita küll.

näomaskid

tellimustöö näomaskid 1 pk. 4 tk. hind 5 eurot õmblen tellimuse peale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles