Ujuja Merle Liivand tutvustas New Yorgi moeüritusel Eesti motiividega disaini

Elu24
Copy
Eesti ujuja Merle Liivand New Yorgi moeüritusel ReFashion.
Eesti ujuja Merle Liivand New Yorgi moeüritusel ReFashion. Foto: Erakogu

«Merineitsina» tuntud Eesti ujuja Merle Liivand võttis eelmine nädal osa New Yorgi projektist ReFashion. Ameerikas elav Liivand vestles selle raames teemal, kuidas muuta moemaailm taaskasutavamaks ning tutvustas Eesti motiividega ujumistoodete disaini.

«Mind kutsuti New Yorki, et anda kõne teemal, kuidas ma disainerina ujumisvaldkonnas ja ookeanide prügikoristajana muudan maailma,» rääkis Liivand Elu24-le.

Teist aastat toimuv ReFashion on New Yorgi moenädalale järgnev projekt, mis sütitab vestlusi sellest, kuidas mittetulundusühingud ja ettevõtted saavad leida loomingulisi lahendusi tekstiilijäätmete vähendamiseks.

Tihti ookeani reostusele tähelepanu toov Liivand disainis hiljuti Eesti motiividega ainulaadse kollektsiooni. Just selle vastu tunti New Yorgi moeüritusel huvi.

Eesti ujuja Merle Liivand (paremal) tutvustas New Yorgi moeüritusel Eesti disainiga ujumistooteid.
Eesti ujuja Merle Liivand (paremal) tutvustas New Yorgi moeüritusel Eesti disainiga ujumistooteid. Foto: Erakogu

«Eriti tunti huvi Eesti trikoode disaini üle, kuna meie trikood ja rätikud on tehtud materjalist, mis on keskkonna sõbralikud ning meie värvid ei tekita allergiat ega kahjusta vett,» rääkis Liivand.

Vestlusel, mis on peagi inglise keeles vaadatav Global Fashion Exchange Instagrami kontol, rõhutas Liivand, et oluline on muuta sotsiaalmeedias öeldu tegudeks.

«Me peame sotsiaalsete modellide asemel saama eeskujudeks,» tõdes Liivand New Yorgis, kelle jaoks on ReFashion projekt huvitab, kuna paljud inimesed ei mõtle, mida nad ostavad ja vees kannavad.

«Nüüd on selle sama kõne pärast minu disainile palju huvi Ameerikas,» lisas Liivand lõpetuseks.

Merle Liivand näitab tema osalusel disainitud Eesti motiividega ujumistrikood, mis on osa suuremast kollektsioonist. Osa kollektsiooni tulust läheb Eesti erivajadustega sportlaste toetuseks.
Merle Liivand näitab tema osalusel disainitud Eesti motiividega ujumistrikood, mis on osa suuremast kollektsioonist. Osa kollektsiooni tulust läheb Eesti erivajadustega sportlaste toetuseks. Foto: Rauno Liivand

Eelmise aasta detsembris tutvustas Liivand valmis saanud kollektsioon «Estonia», mis koosneb ainulaadsetest ujumistrikoodest, -pükstest ja -mütsidest.

Lisaks sisaldab kollektsioon Eesti motiividega käterätti ja seljakotti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles