Kohtinguäpi kaudu voodipartnerit otsinud vanamees sattus hoopis pättide küüsi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kohtinguplatvorm Grindr on sarnane Tinderile, kuid on mõeldud eelkõige homoseksuaalsetele inimestele.
Kohtinguplatvorm Grindr on sarnane Tinderile, kuid on mõeldud eelkõige homoseksuaalsetele inimestele. Foto: Reuters / Scanpix

Geidele ja biseksuaalidele mõeldud kohtinguplatvormi Grindr kaudu kaaslast otsinud vanem mees lootis leida vahva seksikaaslase, kuid sattus hoopis pättide küüsi, kes ähvardasid teda AIDSi nakatada. 

20-aastane Charlie Caire sai eelmise nädala laupäeval kella 2.45 ajal öösel Adelaide'i kaguosas kokku vanema mehega, kellega ta tutvus samasoolistele mõeldud kohtumisrakenduses Grindr, vahendas ABC News.

Charlie viis mehe endaga kaasa oma vanema venna, 36-aastase Brett Caire'i juurde, kes elab Murrays. 

Prokurör Linda Rossi sõnul võttis ohver osapoolte kokkuleppel endal riided seljast ja lubas oma silmad kinni siduda ning käed raudu panna.

Seejärel puudutas Charlie Caire mehe suguelundeid ning lasi tuppa oma vanema venna Bretti.

Ohvril ei olnud aga aimugi, et keegi kolmas veel tuppa tuli. Prokuröri sõnul sõimas üks vendadest seejärel ohvrit pedofiiliks ning ähvardas meest süstla ja nõelaga. Brett Claire torkas ohvrile süstla ka kätte ning ähvardas, et süstal ja nõel on nakatatud AIDSi põhjustava viirusega. 

«Brett Caire nõudis seejärel mehe telefoni sissepääsukoode, et Grindrist sõnumivahetus kustutada ja saada ligipääs ohvri pangakontole,» selgitas prokurör. 

Mehed nõudsid ohvrilt 5000 dollarit ja ähvardasid teda viia kuskile kaugele ning siis seal maha jätta.

Ohver valetas vendadele, et ta pangakaardid on kodus ning ta ei tulnud kohtumispaika oma autoga. 

Lõpuks suutis ohver vendade juurest põgeneda. 

Mõlemale vennale esitati mitu süüdistust, sealhulgas raskendatud kallaletung ja inimese kinnipidamine lunaraha küsimise või pantvangi võtmise eesmärgil.

Vennad jäävad vahi alla kuni 10. märtsini, mil algab nende üle peetav kohtuistung.

AIDS ja HIV

HIV (human immunodeficiency virus) on viirus, mis kahjustab inimese organismi võimet kaitsta end haiguste eest ning põhjustab kroonilist immuunpuudulikkuse sündroomi AIDSi (acquired immunodeficiency syndrome). Inimene muutub vii­ruse poolt immuunsüsteemile tekitatud kahjustuste tõttu vastuvõtlikuks mitmesugustele nakkus­ haigustele.

Ka sellistele, mida tavaliselt põetakse väga harva. Samuti võivad hakata arenema harul­ dased kasvajad.

AIDS on HIV-nakkuse lõppfaas. 

AIDS ehk HIV­tõbi ei ole iseseisev haigus, vaid avaldub mit­ mesuguste harva esinevate nakkushaiguste ja/või pahaloomuliste kasvajatena.

Kuigi HI­viirusega nakatumisest AIDSi kujunemiseni võib kuluda kümmekond või rohkemgi aastat, ei kao viirus organismist ning nõrgestab järk­järgult inimese immuunsüsteemi.

Nakatunud inimese enesetunne võib pikka aega olla hea, kuid nakkusohtlik on ta kogu aeg.

Allikas: Tervisearengu Instituut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles